Gepubliceerd op 16/07/2018

Vanaf 1 augustus gewijzigde verkeerssituatie in Pulle

Op 1 augustus verandert de verkeerssituatie in het centrum van Pulle. De wijzigingen kaderen in het masterplan dat voor Pulle werd opgemaakt en werden met de omwonenden besproken tijdens een infomarkt op 5 juni in De Griffel.

Hoe zal de nieuwe situatie eruit zien?

Enkelrichting in een deel van de Dorpsstraat

De enkelrichting begint ter hoogte van huisnummer 110 en geldt tot aan het kruispunt met de Torenstraat. Op die manier kan er wel nog in twee richtingen gereden worden rond het pleintje aan de ‘inkom’.

Enkelrichting in een deel van de Torenstraat

De enkelrichting geldt op het stuk tussen de kerk en de parking aan de Boudewijnlaan. Je kunt vanaf de Boudewijnlaan dus niet meer via de Torenstraat naar de Dorpsstraat rijden. Je kunt nog wel

  • wegrijden van de kerk richting Dorpsstraat
  • de parking oprijden vanaf de Boudewijnlaan

Parkeerverbod in een deel van de Dorpsstraat

  • Het gedeelte aan de inkom van de Dorpsstraat waar je nog in twee richtingen mag rijden (zie punt 1.), wordt met een onderbroken witte streep in rijstroken verdeeld. Daardoor wordt de dubbelrichting duidelijk aangegeven én mag je op dat stuk niet parkeren.
  • Verder door op het gedeelte waar enkelrichting geldt, is links en rechts parkeren toegestaan voor motorfietsen, personenauto’s, auto’s voor dubbelgebruik en minibussen tot aan het kruispunt met de Torenstraat. Let op! Rechts komen ter hoogte van de inrit van het appartementsgebouw (nr. 53/2) wel gele strepen op de borduur. Daar mag je dus niet parkeren, enkel stilstaan. Door dat stukje vrij te houden, kunnen de bewoners die in de garage moeten zijn zich even opzij zetten tot de poort open is. Zo houden ze het achteropkomende verkeer niet op.

Al deze maatregelen gaan in op woensdag 1 augustus 2018. Heb je nog vragen over de nieuwe situatie, neem dan gerust contact op met onze dienst Mobiliteit.

Contact

Iris Van Cutsem
Mobiliteitsambtenaar
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 37