Gepubliceerd op 12/09/2018

Afsluiting Venstraat pas op 1 oktober

Update stand van zaken heraanleg N14 fase 3a door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

Door een plotse wijziging in de planning van de aannemer van de Vlaamse Waterweg is de afsluiting van de Venstraat verlaat naar 1 oktober. Het jaagpad is wel al afgesloten. De bewoners van de Venstraat zullen hierover nog een brief in de bus krijgen.

Venstraat pas 1 oktober afgesloten

De Vlaamse Waterweg nv start op 1 oktober met de bouw van de nieuwe brug op een tijdelijke locatie aan de oostkant van de bestaande brug. De verkeershinder door deze werken blijft beperkt.

  • Voor deze werken wordt de huidige toegang van de Venstraat tot de N14 afgesloten. De Venstraat is dan enkel bereikbaar via de Herentalsebaan.
  • Tegelijkertijd gaat ook het jaagpad onder de brug voor de duur van de werken dicht. Fietsers volgen op de rechteroever (kant Zandhoven) een omleiding via de Kerkstraat, N14 en de Vaartstraat. Op de linkeroever is een omleiding niet mogelijk. Alle fietsers langs het kanaal worden daarom omgeleid via de rechteroever.

Meer info van VWW nv over deze werken via vlaamsewaterweg.be.

De werken aan de carpoolparking volgen eind oktober

De aanstelling van de aannemer voor de werken aan de Liersebaan en de carpoolparking liet langer op zich wachten dan voorzien. De start van deze werken schuift daarom ook enkele weken op, naar verwachting tot eind oktober. Momenteel werkt AWV in samenspraak met de aannemer de fasering en een gedetailleerde werkplanning uit. Zodra die planning duidelijk is, organiseert AWV een infosessie voor omwonenden en bedrijven om de werken en de bijhorende verkeersmaatregelen meer in detail uit de doeken te doen. De uitnodiging hiervoor volgt later.

Blijf op de hoogte

Op www.wegenenverkeer.be/zandhoven vind je altijd de meest recente informatie over het project. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en dan krijg je het laatste nieuws ook gewoon in je mailbox!

Vragen? Stel ze gerust aan de bereikbaarheidsadviseur van AWV via bereikbaar.antwerpen@wegenenverkeer.be of 0468 03 53 84.