Gepubliceerd op 06/08/2020

Werken brug Rodendijk Zoersel

Van zondagavond 9 tot woensdagochtend 19 augustus zal het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) onderhoudswerken uitvoeren op de brug van de Rodendijk (N14) over de E34 in Zoersel. Tijdens deze periode geldt er eenrichtingsverkeer op de N14 in de richting van Zoersel-centrum. Verkeer richting Zandhoven wordt omgeleid.
Vernieuwing brugvoegen en wegdek
Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. AWV zal daarom de brugvoegen op de brug van de Rodendijk aanpakken. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook het rijcomfort verbeteren.
Om de bestaande spoorvorming aan te pakken, krijgt het wegdek van de brug ook een volledig nieuwe top- en onderlaag asfalt.

Verkeer richting Zandhoven moet omrijden
De werken op de brug van de Rodendijk worden in de zomervakantie uitgevoerd om de hinder te beperken. De werken starten op zondagavond 9 augustus (20u) en duren tot woensdagochtend 19 augustus (06u). Tijdens de werken geldt er eenrichtingsverkeer op de N14 tussen Zandhoven en Zoersel. Verkeer richting Zoersel-centrum kan steeds passeren langs de werfzone, maar verkeer richting Zandhoven moet een omleiding volgen via de E34. Verkeer op de E34 richting Antwerpen dat de snelweg wil verlaten in Zoersel en richting Zandhoven wil, moet doorrijden naar het complex Oelegem (nr. 19) om daar te keren, de E34 richting Nederland te nemen en vervolgens de afrit Zoersel naar Zandhoven. Fietsers kunnen tijdens de werken steeds over de brug passeren, maar in beide richtingen langs één zijde.

Weersgevoelig
Werken aan brugvoegen zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/zoersel.