Gepubliceerd op 26/05/2021

Werken Nijlensesteenweg – nieuw fietspad

De voorbereidingen voor de aanleg van een gescheiden fietspad zijn volgens plan verlopen. Nu kan er begonnen worden met de effectieve aanleg van het vrijliggende fietspad en de op twee plaatsen. Dit zal in drie fasen verlopen. De eerste fase daarvan start op 31 mei. Vanaf dan tot 1 juli is er enkel verkeer mogelijk in de rijrichting naar Nijlen toe.

De ruimte die nodig is voor de aanleg van een vrijliggend en veilig fietspad is vrijgemaakt en de werken van de nutsmaatschappijen zijn bijna afgerond. Nu kunnen de echte werken starten. Daarmee zal ook de laatste verbindingsweg met een buurgemeente helemaal veilig zijn voor fietsers en voetgangers. Ook de verkeerssituatie aan de aansluiting met de Molenstraat en het schooltje in het groen zal veiliger én mooier worden, met een  middenberm. Ook verderop komt er een groene middenberm. Kort samengevat zijn dit de drie fasen die voor de deur staan:

Van 31 mei tot 1 juli: enkel verkeer mogelijk in de rijrichting naar Nijlen.

Doorgaand verkeer naar Lier of Massenhoven volgt de omleiding via Kessel naar de ring van Lier en verder de N14.

Fietsers volgen ter hoogte van de werken van de werfzone deels via een plaatselijke omleiding langs de Vogelzangstraat en deels op een afgebakende fietszone langs het traject van de werf.

Van 1 juli tot 15 september: geen verkeer mogelijk

Verkeer volgt in de beide richtingen de omleiding via Kessel, ring van Lier en de N14. Fietsers volgen de omleiding via Achterbist, Boekweitstraat, Breugelhoevestraat, Molenstraat en Diamantlaan.

Van 15 september tot april 2022: enkel verkeer mogelijk in de rijrichting naar Nijlen

Doorgaand verkeer naar Lier of Massenhoven volgt de omleiding via Kessel naar de ring van Lier en verder de N14. Fietsers rijden via een afgebakende fietszone langs het traject van de werf.