Gepubliceerd op 03/04/2015

Westmallebaan/Zoerselbaan (N179) krijgt nieuw wegdek

N179 twee weken afgesloten gedurende werken

Van maandag 13 tot en met vrijdag 24 april 2015 voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) grondige onderhoudswerken uit aan de Westmallebaan/Zoerselbaan (N179) tussen Malle en Zoersel. Het oude wegdek is in slechte staat en krijgt over de hele lengte een nieuwe laag asfalt. De weg wordt daarvoor gedurende twee weken afgesloten.  Doorgaand verkeer wordt omgeleid.

Veiliger en comfortabeler rijden

De N179 is een drukke verbindingsweg tussen Malle en Zoersel die dagelijks veel verkeer te verwerken krijgt. Daardoor vertoont het wegdek nu ernstige slijtage. De toplaag wordt volledig afgefreesd en opnieuw geasfalteerd. De nieuwe laag zal het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers aanzienlijk verbeteren.

Omleidingen en bereikbaardheid

Tijdens de werken wordt de N179 afgesloten voor doorgaand verkeer.

  • Het doorgaand verkeer wordt omgeleid langs het centrum van Oostmalle via de Oostmallebaan/Lierselei (N14) en de Antwerpsesteenweg (N12). Deze omleiding zal worden aangeduid met aankondigings- en omleidingsborden.
  • Lokaal verkeer zal met enige hinder wel door kunnen, behalve op specifieke tijdstippen zoals wanneer het nieuwe asfalt wordt aangebracht. De nabijgelegen industriezone van Malle wordt ontsloten via de Antwerpsesteenweg (N12).
  • Voetgangers en fietsers kunnen de N179 (Westmallebaan/Zoerselbaan) altijd blijven gebruiken. Het bestaande fietspad blijft open.

Aangepaste dienstverlening De Lijn

Tijdens de werkzaamheden zullen de bushaltes in de werfzone op de N179 niet bereikbaar zijn en dus niet bediend worden. De bussen van De Lijn met nummer 411, 417, 429 en 941 worden omgeleid. Voor meer informatie daarover kan u terecht op de website van De Lijn.