Zoektochten en wandelen

Kerstzoektocht

Heb jij tijdens deze donkere, koude en lange dagen ook zin om deze wat meer pit te geven? Ben jij een echte speurder en staat ontdekken op jouw nummer 1? Dan is deze kerstzoektocht zeker iets voor jou.

Wat heb je hier voor nodig? Een paar stevige stapschoenen, een dikke winterjas en een gsm. Wat moet je doen? Ga op zoek naar de kerstboompjes met QR code, voer de opdracht uit en ontdek de wegbeschrijving naar de volgende kerstboom.

Waar? Startend aan de Bib in Pulle. Afstand? Een 3,5 kilometer. Waar wacht je nog op? Trek je stapschoenen aan en beleef een heerlijk winters avontuur met leuke opdrachtjes.

 

 

Waar is mijn neus gebleven?

Na “De Legende Van Zandhoven” gemaakt door Ruben Van der Meirsch, volgt nu een nieuw avontuur van “A Maze”. Een
kerstverhaal waar je nog nooit van gehoord hebt waarbij je zelf op ontdekking gaat door
Zandhoven.
Speel binnenkort mee met ‘Waar is mijn neus gebleven?’

Fotowandeling Pulle

Er is een wandeling door Pulle waarbij je op zoek gaat naar de antwoorden op onze vragen en de juiste locatie van oude foto’s die we je tonen.

Je kan de zoektocht elektronisch  meedoen door op een smartphone of tablet op de knop ‘wandeling’ te
klikken.

Meer info: www.dorpvolplezier.be

 

 

 

Kerstzoektocht – cluedo

Bij de kerstman thuis heerst een grote drukte. Cadeautjes worden ingepakt, de slee wordt gepoetst en de rendieren worden nog eens extra goed verzorgd. Ook de elfjes zijn druk in de weer en trekken hun mooiste pakjes aan. Maar bij het inladen van de slee merken ze toch dat er van alles ontbreekt. Het probleem is dat niemand goed weet wat ze vergeten zijn. Paniek dus want als ze alles niet snel vinden dan kunnen ze nooit op tijd vertrekken en geraken al die cadeautjes nooit op tijd bij de kinderen.

En daarbij kunnen jullie helpen! Want we zijn op zoek naar super speurelfjes en coole speurneuzen om uit te zoeken wat er allemaal ontbreekt in de slee van de kerstman. Zet je speurneus op of doe je elfenpakje aan en trek op pad.
De kerstman zal je eeuwig dankbaar zijn voor je hulp om Kerstmis te redden!

 

Geocaches

De snoepwinkel: de tocht van net geen 6km lang bestaat uit 14 caches (12 traditionals en 2 mysteries). De codes die je nodig hebt om de mysterie te vinden, vind je onderweg in de nummers. Veel succes!
Los in Pulderbos: Het idee achter deze tocht: een ontspannend wandeltochtje van +/- 5km, met eenvoudig, kindvriendelijk cacheplezier. Niet te veel nadenken; gewoon zoeken en loggen. Laat je helemaal – maar niet total – los(s) in Pulderbos.

Wandelen in Zandhoven is een echte aanrader.

We hebben immers een prachtige groene gemeente met afwisselende landschappen.

Permanente wandelroutes:
• Schoutvorstpad (Zandhoven): 7,5 km

Wandelen in Zandhoven, Viersel, Pulle, Pulderbos en Viersel: +- 5 km