Coronacrisis en ondernemen

OP DEZE PAGINA

  • Horeca
  • Generieke gids voor de verspreiding van het  coronavirus tegen te gaan
  • Affiches voor handelaars met preventiemaatregelen
  • Gemeentelijke steunmaatregelen – aanvraagformulier voor extra gemeentelijke toelage
  • Maatregelen Vlaamse overheid
  • Maatregelen  Federale overheid

HORECA

Het Overlegcomité heeft besloten dat de horeca vanaf 9 juni weer de deuren volledig kan openen. Om de heropening van de horeca te begeleiden heeft de FOD Economie zijn gids met tips en enkele communicatiedragers aangepast. Zo worden de restaurant- en café-uitbaters geholpen om hun activiteiten in veilige omstandigheden te hervatten.

De gids, het actieplan luchtkwaliteit en het communicatiemateriaal zijn te vinden en te downloaden. 

GENERIEKEGIDS OM DE VERSPREIDING VAN CORONA OP HET WERK TEGEN TE GAAN

Deze gids biedt richtlijnen aan sectoren en aan werkgevers die hun activiteiten (gedeeltelijk) hebben moeten stopzetten, als voorbereiding op een veilige herneming van hun activiteiten.
Sectoren en werkgevers die hun activiteiten niet hebben onderbroken en die zelf reeds de nodige maatregelen hebben genomen, kunnen deze gids gebruiken als verdere inspiratiebron.

Handelaars moeten hun klanten informeren over de basisregels die in hun zaak in acht moeten worden genomen, minstens met een duidelijk zichtbare affichering.Handelaars vinden hieronder een affiche die ze hiervoor kunnen gebruiken.

(Bron: FOD economie).

GEMEENTELIJKE MAATREGELEN

Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen.  Om broodnodige zuurstof te geven aan onze plaatselijke horeca en ondernemingen besliste het gemeentebestuur om een bedrag van 250.000 euro aan steunmaatregelen extra vrij te maken.

Kereuzze KaZo voor iedere Zandhovenaar

Elke inwoner officieel ingeschreven in onze gemeente op 24 juni 2020 krijgt een Kereuzze KaZo! (geschenkcheque) ter waarde van 10 euro.  Dit geeft een injectie van 130.000 EUR aan de plaatselijke ondernemers. De verdeling van de cheques wordt nog bekeken. Alle  lokale handelaars en horecazaken terug open zijn.  Klik hier! 

Deze actie is ondertussen afgelopen. 

HoReCa KaZo!

De ingeruilde Kereuzze KaZo!s zullen dienen als tombola met als prijs een HoReCa KaZo!, te gebruiken in de plaatselijke horeca (= extra stimulans horeca).

Deze actie is ondertussen afgelopen. De trekking van de winnaar is nog komende. We houden iedereen op de hoogte! 

Extra hinderpremie

Bovenop de Vlaamse hinder- of compensatiepremie wordt er een lokale premie voorzien. Klik hieronder om het formulier in te vullen.

Deze actie is ondertussen afgelopen.

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen

Het Agentschap Innoveren en Ondernemen deelt ook tips en inspiratie om niet bij de pakken neer te zitten, maar de zaken aan te pakken.

Meer info: https://www.hetinternetookuwzaak.be/corona 

Kristel Lembrechts
Liersebaan 12 -2240 Zandhoven
03 410 16 53