Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

lezing ‘Stop darmkanker’

5 maart @ 19:30 - 21:00

Of de titel van de lezing nu “Geef darmkanker geen kans” of  “Waarom campagne voeren tegen darmkanker” is, Dr. Luc Colemont geeft tijdens zijn presentatie steeds een antwoord op volgende vragen:

  1. Waaromdarmkanker vroegtijdig opsporen?
  2. Wanneerdarmkanker vroegtijdig opsporen?
  3. Bij wiedarmkanker vroegtijdig opsporen?
  4. Hoedarmkanker vroegtijdig opsporen?

Ook de rol van de sociale media bij het ontstaan van de vzw Stop Darmkanker komt aan bod.

Iedere dag verliezen 9 families in België een dierbare aan darmkanker. Dat zijn er  bijna 300 per maand. Nochtans is darmkanker volgens alle criteria van de WHO de “ideale ziekte” om vroegtijdig op te sporen. Indien vroegtijdig opgespoord, is de kans op genezing méér dan 90%. Er bestaat jammer genoeg nog een groot gebrek aan kennis over dit onderwerp. De mythes en misverstanden over bv. het darmonderzoek zijn nog wijd verspreid.

Wist je dat de iFOB-test eigenlijk “poepsimpel” is? Wist je dat het 8 à 10 jaar duurt vooraleer een kleine poliep eventueel uitgroeit tot een kwaadaardig gezwel? Wat zijn de symptomen van darmkanker? Hoe kunnen we darmkanker vermijden? Wat is de rol van een gezonde levensstijl? Hoe vaak komt darmkanker voor? Is het altijd erfelijk of familiaal? Wat is het prijskaartje van de behandeling? Hoe zit het met het Vlaams bevolkingsonderzoek ? Wat zijn de complicaties van een coloscopie? Wanneer is de Internationale Darmkankermaand?  enz.

Op deze en vele andere vragen geeft Dr. Colemont een duidelijk en helder antwoord in “mensentaal”. Een boeiende uiteenzetting, met een lach en een traan, die slechts één doel voor ogen heeft: minder leed door darmkanker, méér gezonde levensjaren! Het woord ‘infotainment‘ is hier zeker op zijn plaats!

Dr. Colemont is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland en strijd samen met de vzw Stop Darmkanker al jaren tegen deze sluipmoordenaar. “Als je de vijand niet kent kan je nooit de oorlog winnen, daarom zijn informatie en voorlichting zo belangrijk”.

Dr. Luc Colemont was bijna 28 jaar maagdarmspecialist in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen en is sedert 1 januari 2016 fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker. De afgelopen jaren gaf hij in 19 landen lezingen.

Hij geeft de lezingen in het Nederlands, Frans, Engels en Italiaans.

Sedert begin 2016 gaf hij al méér dan 660 (!) lezingen in binnen- en buitenland.

Gegevens

Datum:
5 maart
Tijd:
19:30 - 21:00

Organisator

Gemeente Zandhoven

Locatie

De Populier
Populierenhoeve 22
Zandhoven, 2240 België
+ Google Maps