Subsidies voor jeugdverenigingen

Kampsubsidie

Een jeugdvereniging die op kamp gaat, komt in aanmerking voor een kampsubsidie. Het bedrag van deze subsidies wordt berekend volgens een puntensysteem. Het hangt af van het aantal deelnemers, het aantal overnachtingen en het aantal leiders. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd vóór 15 november.

Vervoer kampleden

De gemeente kan ook tussenkomen in de kosten voor het vervoer van de kampleden. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd vóór 15 november.

Vervoer kampmateriaal

De gemeente kan ook tussenkomen in de kosten voor het vervoer van kampmateriaal. Je kan er ook voor kiezen om het materiaal door de technische dienst van de gemeente naar het kamp te laten brengen. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd ten minste 2 maanden voor vertrek.

Onderhoud en bouw jeugdlokalen

Is je lokaal aan een opknapbeurt toe? Of moet je verbouwen omwille van de veiligheid? Dan kan het gemeentebestuur een deel van de gemaakte kosten terugbetalen. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd vóór 15 november.

Organisatie culturele activiteit voor de jeugd

De gemeente wil graag het aanbod van culturele activiteiten voor jongeren ondersteunen en uitbreiden. Daarom kan je subsidies krijgen voor het organiseren van culturele activiteiten. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd vóór 15 november.

Kadervorming

De gemeente vindt het belangrijk dat jeugdverenigingen op goede en gekwalificeerde leiding kunnen steunen. Daarom worden de kosten voor het volgen van cursussen of opleidingen voor leden van een jeugdbeweging volledig terugbetaald. Ben je geen lid van een jeugdbeweging, maar wel inwoner van Zandhoven? Dan betalen wij 50% van de onkosten terug. Je moet de aanvraag indienen bij de dienst Sport & Jeugd vóór 15 november.

Erkende jeugdhuizen

Jeugdhuizen maken een belangrijk deel uit van de jongerencultuur in Zandhoven. Daarom kunnen jeugdhuizen ook een werkingssubsidie aanvragen.

Contact

Christel Goormans
Diensthoofd Sport & Jeugd
Schildebaan 22 b
2240 Zandhoven
03 410 16 65