Fietsen & Wandelen

Fietsen

Wie gaat fietsen in Zandhoven en omgeving komt zeker niet bedrogen uit! Mooie fietspaden of gezellige bosweggetjes, we hebben het allemaal! Stel zelf je fietstocht samen met de kaarten van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente fietsroutes:

  • Molenroute: 57 en 52,5 km
  • Conscienceroute: 27 km
  • Waterwegenroute: 40 km (verkort 30 km)

Tijdelijke uitgestippelde fietsroutes:

  • Culinaire fietstochten in het Land van Playsantiën (april – september via Land van Playsantiën)
  • Fietsvierluik ‘Een rondje plezier in het land van vertier’ (4 tochten in de grote vakantie via Land van Playsantiën)
  • Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. We nemen je ook mee doorheen de geschiedenis van Zandhoven.

Wandelen

Wandelen in Zandhoven is een echte aanrader. We hebben immers een prachtige groene gemeente met afwisselende landschappen. Wil je een wandeling uitstippelen? Dat kan heel eenvoudig met de kaarten van het wandelknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente wandelroutes:

Tijdelijke uitgestippelde wandelroutes:

Culinaire wandelingen van 30 oktober tot 28 maart! 

Geniet van een culinaire wandeling in het Land van Playsantiën. Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel verwelkomen je graag voor overheerlijke wandeltochten. In enkele van hun horecazaken krijg je een smaakvol voor-, hoofd- en nagerecht voorgeschoteld. Tijdens deze wandeling maak je kennis met de prachtige omgeving.

Kuieren langs Zandhovense veldwegen!

Langs uniek bosgebied draag je verder door menig Zandhovens erfgoed met kasteel en weidse landschappen in rurale open ruimte. Variatie troef! De culinaire invulling zal smaken als een engeltje dat op uw tong…

Van wat kunnen we genieten?

Voorgerecht

Waar? Den Draver, Liersebaan 120, 2240 Zandhoven

Wat? Scampi stoofpotje

Meer info? www.dendraver.com

 

Hoofdgerecht

Waar? De Engel, Langestraat 12, 2240 Zandhoven

Wat? Vol-au-vent ‘Grand-Mère’ met frietjes of Tilapia filet ‘De Engel’ met aardappelpuree

Meer info? www.deengel.be

 

Nagerecht

Waar? Den Draver, Liersebaan 120, 2240 Zandhoven

Wat? Wafel met ijsje of room of een ijsje met 2 bollen en sausje naar keuze

Meer info? www.dendraver.com

PRAKTISCH

Reserveren kan via het reservatieformulier op www.landvanplaysantien.be en moet minimum 2 werkdagen op voorhand gebeuren.

Bij reservatie moet je het bedrag van 35 euro/per persoon storten op het rekeningnummer BE69 0688 9433 5478 met vermelding van naam en datum van de wandeling. Je ontvangt een boekje met de nodige vouchers, routebeschrijving en kaartje. Drank is niet inbegrepen en reken je ter plaatse af.

Meer info via info@landvanplaysantien.be of 03 310 05 13