Fietsen & Wandelen

Fietsen

Wie gaat fietsen in Zandhoven en omgeving komt zeker niet bedrogen uit! Mooie fietspaden of gezellige bosweggetjes, we hebben het allemaal! Stel zelf je fietstocht samen met de kaarten van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente fietsroutes:

  • Molenroute: 57 en 52,5 km
  • Conscienceroute: 27 km
  • Waterwegenroute: 40 km (verkort 30 km)

Tijdelijke uitgestippelde fietsroutes:

  • Culinaire fietstochten in het Land van Playsantiën (april – september via Land van Playsantiën)
  • Fietsvierluik ‘Een rondje plezier in het land van vertier’ (4 tochten in de grote vakantie via Land van Playsantiën)
  • Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. We nemen je ook mee doorheen de geschiedenis van Zandhoven.

Er is weer een nieuwe fietsroute! de Driekanalenroute!

Je fietst voorbij verborgen parels: waterrijke beemden, het grootste vleermuizenreservaat van Vlaanderen, akkers, boomgaarden, oude kasteeldomeinen, bossen en beschermd natuurgebied.
Onderweg geniet je van een natje en een droogje bij de vele horecazaken, stopplaatsen met streekproducten, picknickbanken …

Starten doe ja aan GC Den Boomgaard – Antwerpsesteenweg 43, Broechem

Wandelen

Wandelen in Zandhoven is een echte aanrader. We hebben immers een prachtige groene gemeente met afwisselende landschappen. Wil je een wandeling uitstippelen? Dat kan heel eenvoudig met de kaarten van het wandelknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente wandelroutes:

Tijdelijke uitgestippelde wandelroutes: