Fietsen & Wandelen

Fietsen

Wie gaat fietsen in Zandhoven en omgeving komt zeker niet bedrogen uit! Mooie fietspaden of gezellige bosweggetjes, we hebben het allemaal! Stel zelf je fietstocht samen met de kaarten van het fietsknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente fietsroutes:

 

  • Molenroute: 57 en 52,2 km
  • Hendrik Consienceroute: 27 km
  • Waterwegenroute: 40 km (verkort 30 km)
  • In het spoor van de stoomtram: 4 afzonderlijke fietstochten tussen 31 en 43,5 km, aan elkaar te schakelen als één grote fietstocht van 108km.
  • Liberation Route Europe is een steeds uitbreidende internationale herdenkingsroute die mijlpalen uit de moderne Europese geschiedenis met elkaar verbindt. De route vormt een schakel tussen de belangrijkste regio’s tijdens de opmars van de geallieerden. We nemen je ook mee doorheen de geschiedenis van Zandhoven.

Er is weer een nieuwe fietsroute! de Driekanalenroute!

Je fietst voorbij verborgen parels: waterrijke beemden, het grootste vleermuizenreservaat van Vlaanderen, akkers, boomgaarden, oude kasteeldomeinen, bossen en beschermd natuurgebied.
Onderweg geniet je van een natje en een droogje bij de vele horecazaken, stopplaatsen met streekproducten, picknickbanken …

Starten doe ja aan GC Den Boomgaard – Antwerpsesteenweg 43, Broechem

Wandelen

Wandelen in Zandhoven is een echte aanrader. We hebben immers een prachtige groene gemeente met afwisselende landschappen. Wil je een wandeling uitstippelen? Dat kan heel eenvoudig met de kaarten van het wandelknooppuntennetwerk. Je kunt ze kopen aan de balie van het gemeentehuis of in de bibliotheek.

Permanente wandelroutes:

Andere wandelroutes:

  • GR5 – Streek-GR Kempen

De gekende rood-wit bewegwijzerde GR-paden strekken zich uit over Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Portugal. De paden maken de verbinding van de Noordzee tot de Middellandse Zee. Wist je dat er GR-paden dwars door Zandhoven liepen? (GR5) – (GR Kempen)

Gelukswandelingen

Waarom eens niet de bordjes volgen van een gelukswandeling.  Daarop vind je tips over de drie bouwblokken om aan je geluk te werken: goed omringd zijn, jezelf kunnen zijn en je goed voelen.
Startplaats: kruispunt van Boudewijnlaan en Torenstraat in Pulle, en kruispunt van Kerkstraat en Schoolstraat in Massenhoven.