Dorpspunt in Massenhoven

Een dorpspunt is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, waar ze basisvoorzieningen terugvinden die verdwenen zijn uit het dorp, zoals vb. een dorpscafé.
Een plek die ook kan dienen als verkooppunt voor korte-keten producten van lokale producenten of als antennepunt van gemeentelijke diensten, …

Uitgaande van de lokale noden onderzocht het lokaal bestuur Zandhoven de haalbaarheid om een Dorpspunt in te richten in het voormalig gemeentehuis van Massenhoven.

Eind 2022 ontvingen we het positieve nieuws dat de provincie Antwerpen een subsidie toekent om het Dorpspunt te Massenhoven vorm te geven, zowel naar inrichting als naar inhoudelijke invulling.
Voor de concrete uitwerking werd er een stuurgroep opgericht. In september 2023 werd het dorpspunt feestelijk geopend, en sinds toen is het een hotspot geworden in Massenhoven!

 

Wat kan je zoal komen doen in het Dorpspunt?

CAFÉ / ONTMOETINGSPLAATS
Loop tijdens de openingsuren gerust eens binnen voor een praatje of een drankje

DIGIPUNT
Op bepaalde dagen zal het Dorpspunt dienst doen als Digipunt, dan kan je hulp krijgen bij allerlei digitale vragen en gratis gebruik maken van een computer en internet. Je bent er welkom elke donderdag van 10 tot 12u.

FLUXGO
Breng je strijk hier binnen en betaal met dienstencheques. Dit kan maandag, woensdag, donderdag en vrijdag tussen 9 en 13.30 uur.
Meer info: 0488 36 21 95.

 

Het Dorpspunt is geopend op deze tijden:

woensdag: 13- 19 u
donderdag: 10-12 u
vrijdag: 18-23 u
zondag: 9.30-12..30 u en 14-20 u

adres: Kerkstraat 27, Massenhoven

Zoë Schmit
buurtgerichte zorg
Liersebaan 12
03 410 16 20