Zoektochten en wandelen

Ontdek alle locaties in Viersel uit het boek ‘Het smelt’ van Lize Spit via deze wandeling.

.

Nathan’s toertje

In de bijzondere tijden van COVID-19 droomde Nathan ervan om zelf een kindvriendelijk toertje in elkaar te steken. Het resultaat van zijn ‘projectje’ kan je hier terugvinden.

De tocht van +- 3,5 km vertrekt aan Sporthal Het Veld (Schildebaan 22b, 2240 Zandhoven) waar je tevens kan parkeren indien je met de wagen komt.

Het toertje brengt jullie op rustige plekjes en omvat 6 caches. Als je alle tips goed bundelt, kan je ook de bonus cache vinden.
Graag iets meebrengen om te ruilen zodat de volgende ook nog een verrassing vindt. Bonus : N 51° AB.ECD E4° CF.BAD.

Klik hier!

Wandeling langs De Voort

Met de rug naar het gemeentehuis ga je rechts op de Liersebaan. Vervolgens ter hoogte van Café Sport ga je opnieuw rechts De Linden in. Rond de kerk, rechts houden, smal paadje rechtdoor volgen en Ringlaan rechtdoor oversteken (Gevaar!). Wandel rechtdoor door de Boutersemdreef tot links de Bruggestraat. Blijft deze deze volgen tot links aan de Voort (wordt Draaiboom). Ga Draaiboom ten einde en ga links de Pulsebaan in. De Pulsebaan wordt Dorp.

Volg links de Lindelaan, en daarna links de Kapelstraat. Einde weg links in de
Driehoekstraat. Ter hoogte van huisnummer 59 rechts het paadje in tot Ringlaan en oversteken (Gevaar!). Het paadje rechtdoor volgen tot Driehoekstraat. Sla links in en onmiddellijk rechts een paadje in. Ga vervolgens aan De Linden rechts, volg links rond de kerk en wandel links terug naar het Gemeenteplein.

Bloemenweides

Inwoners van al onze deelgemeenten hebben tijdens het voorjaar bloemen gezaaid die de hele zomer lang bloeien en voedsel voor bijen, vlinders en insecten voorzien.
Zandhoven Natuurlijk stippelde 8 wandelroutes uit langsheen de bloemen en een aantal interessante lokale duurzame initiatieven.
Alle deelgemeenten worden met elkaar verbonden door 1 grote fietsroute.

Ga deze zomer op verkenning bij je buren en sla een praatje aan een wilde bloemenweide, een mooie inspiratietuin of een gezellige moestuin. Neem tussendoor de tijd om onze lokale horeca te bezoeken voor een verfrissend drankje, een lekker kopje koffie of een heerlijk hoeve-ijsje.

Een overzicht van alle lussen vind je terug op www.zandhovennatuurlijk.be. Tussen 1 juli en 1 oktober zullen een aantal van deze wandelingen ook begeleid worden. Raadpleeg hiervoor de agenda op de webpagina ‘Dit doen we!’

Wandel – en fietskaarten

Zin om meer van onze streek te ondekken?
Er zijn 2 gloednieuwe wandel – en fietskaarten beschikbaar van Pulderbos en Zandhoven.

Je kan deze gratis afhalen op het gemeentehuis of in de bib.

Later volgen er nog nieuwe kaarten van Viersel, Massenhoven en Pulle.

Scan, vertrek, ontdek

Gratis wandeltocht!
De KWB ZaMaVi heeft een gratis wandeltocht in elkaar gestoken!

Leer je buurt beter kennen met
een verrassende tocht langs handige
en leuke plekjes.

Jullie wandelen toch mee?