sluikstort en zwerfvuil

Sluikstorten is strafbaar. Ook glas naast de glasbol plaatsen of kleding in een zak naast een kledingcontainer zetten, is sluikstorten. Je riskeert een hoge boete als je dit doet.

Zwerfvuil is klein afval dat buitenshuis wordt achtergelaten op een plaats waar dat niet hoort. Dat kan bewust of onbewust zijn. Jammer genoeg wordt er door fietsers, wandelaars, nog te vaak zwerfvuil achtergelaten. Met openbare vuilnisbakken en blikvangers verspreid over onze gemeente, wordt zwerfvuil zo veel mogelijk voorkomen.

Gelukkig is het zwerfvuil voor de meeste inwoners een doorn in het oog. De milieudienst ondersteunt inwoners die mee helpen voor een propere buurt en daarvoor zwerfvuil opruimen. We noemen deze vrijwilligers onze bermvrijwilligers. Zij krijgen van de gemeente alle materiaal dat ze nodig hebben en kunnen verzekerd op pad. Wil je ook graag bermvrijwilliger worden? Neem dan contact op met de milieudienst. Kijk ook eens op de website van mooimakers (www.mooimakers.be), daar vind je in de webwinkel allerlei gratis producten en communicatiemateriaal.

Ook als je als school of vereniging een opruimactie wil doen, kan de gemeente je ondersteunen met materiaal. Neem zeker ook een kijkje op mooimakers.be. Met allerlei banners, borden en affiches kan je je actie bekendmaken. Er is zelfs een heus draaiboek beschikbaar.

 

 

Sluikstort melden

Sarah Moeyersoons
Milieuambtenaar
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 39