Baby’s en peuters (tot 3 jaar)

Gezinsopvang (Onthaalouders)

Een gezinsopvang is een kleinschalige opvang met een of twee kinderbegeleiders of onthaalouders. Meestal worden er vier kinderen van nul tot drie jaar voltijds opgevangen. Het maximale aantal kinderen dat opgevangen mag worden, staat in de vergunning van de onthaalouder. In een gezinsopvang mogen nooit meer dan acht kinderen tegelijk aanwezig zijn.

De meeste onthaalouders vangen de kinderen bij hen thuis op. De prijs die je betaalt, hangt dikwijls af van je inkomen.

Een onthaalouder in Zandhoven vind je via de website van Kind en Gezin.

Groepsopvang (Kinderdagverblijf)

Een groepsopvang is een grotere opvang met meerdere kinderbegeleiders. Er worden minimaal negen kinderen opgevangen. Het maximale aantal kinderen dat opgevangen mag worden, staat in de vergunning van het kinderdagverblijf. Het mogen er nooit meer dan 18 zijn en er is minstens één begeleider per negen kinderen. De prijs die je betaalt, hangt dikwijls af van je inkomen.

Zoek je een kinderdagverblijf in Zandhoven? Je vindt ze via de website van Kind en Gezin.

Schoolkinderen (vanaf 3 jaar)

Op school

Voor en na schooltijd kan je kind tijdelijk ook in de school zelf opgevangen worden. Om te weten welke uurregeling en tarieven van toepassing zijn in de school van jouw kind, neem je best contact op met de school zelf.

Gezinsopvang (Onthaalouders)

Sommige onthaalouders vangen ook kinderen ouder dan drie jaar op.

Een onthaalouder vinden in Zandhoven? Dat kan eenvoudig via de website van Kind en Gezin.

Groepsopvang (IBO)

Een IBO biedt groepsopvang aan schoolgaande kinderen van 2,5 jaar tot en met het laatste jaar van de lagere school. In Zandhoven wordt de IBO georganiseerd door Ferm kinderopvang.

BKO Zandhoven
Beggard 4
2240 Zandhoven

E-mail: bko.zandhoven@samenferm.be

Wat doet BKO Zandhoven?

BKO Zandhoven organiseert kinderopvang:

  • ’s ochtends voor schooltijd (vanaf 7 uur)
  • ’s avonds na schooltijd (tot 19 uur)
  • op woensdagnamiddag (tot 19 uur)
  • in de schoolvakanties en op snipperdagen (van 7 tot 19 uur)

De kinderen brengen bij BKO Zandhoven hun vrije tijd door op een leuke en boeiende manier in een huiselijke, niet schoolse sfeer. Ze kunnen een boek lezen, binnen of buiten spelen op de speeltuigen, opgaan in hun fantasiewereld in een van de vele speelhoeken, meedoen met een georganiseerde activiteit zoals knutselen, koken, sport, toneel, poppenkast…

De opvang is gesloten op feestdagen en op sommige brugdagen. In de zomervakantie houdt BKO Zandhoven een collectieve sluiting in de laatste week van juli en de eerste week van augustus. Ook tussen Kerstmis en Nieuwjaar is de opvang dicht.

Voor wie?

BKO Zandhoven is er voor kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar.

  • De voorschoolse opvang is vooral bedoeld voor kinderen die in Zandhoven zelf naar school gaan. Gaat je kind in een andere deelgemeente naar school, dan kan het enkel in overleg met de schooldirectie.
  • De opvang na school en op woensdagnamiddag is er echt voor iedereen. De schoolkinderen uit de deelgemeenten worden door de schoolbus van de gemeente opgehaald en naar BKO Zandhoven gebracht.
  • Op snipperdagen en vakantiedagen kunnen alle kinderen van Zandhoven en omgeving terecht bij BKO Zandhoven.

Inschrijven

Je kind moet ingeschreven zijn vanaf de eerste dag dat het opgevangen wordt bij BKO Zandhoven.

Op MAANDAG en DONDERDAG kunnen ouders langskomen tussen 8.45u-9.00u en 15.30u-15.45u om hun kind bij ons in te schrijven.
We vullen dan samen de inschrijving in, overlopen het huishoudelijke reglement en geven een rondleiding de opvang.
Uiteraard is het niet altijd mogelijk voor ouders om tijdens deze tijdstippen langs te komen. Er kan dan een afspraak gemaakt worden via de mail, adm.bko.zandhoven@samenferm.be .
Meer info vind je ook nog op de website ‘samenferm’ van BKO Zandhoven.

Het lokaal loket kinderopvang  Voorkempen

Het lokaal loket kinderopvang helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in de gemeenten Brecht, Malle, Ranst, Schilde, Zandhoven, Zoersel, Wijnegem en Wommelgem.

Opvanginitiatieven in jouw regio

Op de website www.kinderopvangvoorkempen.be worden alle opvanginitiatieven in de regio voorgesteld zodat je in 1 oogopslag opvang voor je kindje kan vinden en aanvragen.

Zo kan je kinderopvanginitiatieven in je buurt zoeken maar ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Je kan tevens filteren op prijs, openingsuren, soort kinderopvang, …

Opvangaanvraag

Via de website kan je een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat je enkele gegevens hebt ingevuld en je gewenst opvangplan hebt aangeduid, wordt je aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie(s) gestuurd. De opvanglocatie(s) kan de opvangvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer je ingaat op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland en kan de inschrijving verder in orde gebracht worden.

Persoonlijke hulp bij zoektocht

Het lokaal loket biedt ook persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang als je de weg naar kinderopvang moeilijk vindt. Je kan haar steeds contacteren op het nummer 0470 21 51 95 of via mail: kinderopvang@huisvanhetkindvoorkempen.be