Ondernemen

Wil je een zaak beginnen in Zandhoven? Dan is je eerste halte het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). Het Vlaio is er voor ondernemingen, ondernemers en kandidaat-ondernemers. Het heeft als missie:

 • ondernemerschap aanmoedigen en ontwikkelen
 • ondernemingen in hun concurrentiepositie ondersteunen
 • omgevingsfactoren voor ondernemen en technologische innovatie stimuleren

De overheid heeft tal van steunmaatregelen gecreëerd om het bedrijfsleven te ondersteunen. In de subsidiedatabank van het Vlaio vind je info over steunmaatregelen van verschillende overheden.

Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio)
Ellipsgebouw
Koning Albert II-laan 35 bus 12
1030 Brussel
Tel: 0800 20 555
info@vlaio.be

Kijk zeker ook eens op Vlaanderen.be.

De FOD Economie heeft ook een handige brochure uitgewerkt: ‘Zelfstandige worden‘.

Hinder door werken voor de deur?

De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij werken voor de deur. Zo kun jij je klanten informeren en blijven bedienen tijdens deze periode. Je vindt de voorwaarden op vlaio.be.

Starten met een eigen zaak op oudere leeftijd: er komt heel wat bij kijken!

Een grondige voorbereiding en goede informatie zorgen alvast voor een vlotte start! Daarom organiseren we praktische opleidingsreeksen over hoe succesvol starten met een zaak na 50.

Dankzij dit startersinitiatief kunnen vijftigplussers die dromen van een eigen zaak (in hoofd- of bijberoep) hun droom verwezenlijken en een nieuwe carrière als ondernemer uitbouwen.Vierdelige opleidingscyclus “Starten met een eigen zaak na je 50ste!”

​Kandidaat-ondernemers 50+ kunnen gratis deelnemen aan de informatiecyclus ‘Starten met een eigen zaak na je 50ste’. De reeks bestaat uit vier namiddagsessies waar u de kans krijgt praktische kennis op te doen over de belangrijkste zaken die bij de opstart om de hoek komen kijken.

Waar en wanneer (4 namiddagen):

 • Maandag 25/11/19, woensdag 27/11/19, maandag 02/12/19 en woensdag 04/12/19 te Roeselare.
  Liantis kantoor, Ovenstraat 32, 8800 Roeselare.

 • Dinsdag 26/11/19, donderdag 28/11/19, dinsdag 03/12/18 en donderdag 05/12/19 te
  Antwerpen-Berchem. Syntra Campus, Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem
  (vlakbij het station van Berchem)

 • Aanvang 4 sessies: telkens 13u30 – Einde voorzien ca. 16u30. Onthaal vanaf 13u00

Info en gratis inschrijven

U kunt zich via het deelnameformulier online inschrijven voor de vierdelige informatiereeks ‘START 50+” in uw regio.  Of stuur een mail met vermelding van je naam- en adresgegevens  naar seminars@integraalvzw.be

Deelname is gratis

DYZO: Dynamiseren van zelfstandig ondernemen

Helaas is ondernemen niet altijd rozengeur en maneschijn. Er zijn veel ondernemers die al eens ondervonden hebben hoe vluchtig zakelijk succes kan zijn.

Dyzo begeleidt zelfstandige ondernemers in moeilijkheden. Bij Dyzo vind je zonder kosten en in alle discretie iemand die de uitdagingen kent en samen met jou zoekt naar antwoorden. Hoe kun je de zaak nog redden? Is een doorstart mogelijk? Hoe kun je je schulden beperken? Je bepaalt samen welke weg je bewandelt, hoe snel het vooruit gaat en wanneer je alleen verder kunt.

Een team van gespecialiseerde beroepskrachten helpt je verder op economisch, juridisch en psychologisch vlak. Daarnaast werken er ook heel wat vrijwilligers met kennis van zaken uit de meest uiteenlopende sectoren.

In deze eerstelijnsopvang krijg je info over wettelijke mogelijkheden voor bescherming tegen schuldeisers, wegen om de kosten te verminderen, wegen naar krediet. Je kunt in vertrouwen en kosteloos overleggen met een medewerker bij je thuis, tijdens een zitdag in jouw streek of in het kantoor in Brussel. Advies vragen kan ook via de gratis hulplijn 0800-111 06 (elke werkdag tussen 9 en 12 uur) of via info@dyzo.be. Op www.dyzo.be vind je ook een uitgebreide vragenlijst. Die helpt je om de hulpvraag te concretiseren.

Dyzo wordt erkend en gesubsidieerd door het agentschap Ondernemen van de Vlaamse regering. De Vlaamse en de Europese overheid garanderen de kwaliteit.

Dyzo (www.dyzo.be)
Willebroekkaai 37
1000 Brussel
Tel: 0800-111 06
info@dyzo.be

GRATIS Parkeren in Zandhoven

Lang parkeren? Volg de parkeerroute naar één van onze randparkings. Recent zijn ook de nieuwe borden aanwijzingsborden geplaatst die de bezoekers moeten loodsen naar de juiste parking. Elke parking heeft zijn eigen kleur:

 • Roos voor de parking Amelberga, 65 parkeerplaatsen
 • Blauw voor de parking Het Veld, 74 parkeerplaatsen
 • Groen voor parking het Centrum, 72 parkeerplaatsen

Omdat we de parkings in het centrum willen vrijhouden voor snelle boodschappen en kort parkeren vragen wij om uw klanten en zeker ook uw eigen personeel, aan te moedigen om de randparkings te gebruiken voor lang parkeren.