Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

1 oktober 2023 @ 08:00 - 10 oktober 2023 @ 17:00

Jaarthema 2023 #samenveerKRACHTig, met de nadruk op ‘KRACHT’

Elk jaar, van 1 tot 10 oktober, zetten we het belang van een goede geestelijke gezondheid in de kijker. Het doel? Mentaal welbevinden en psychische kwetsbaarheid bespreekbaar maken.

Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er zich problemen stellen en dat doen we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Door positieve geestelijke gezondheid aandacht te geven, creëren we tegelijkertijd meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn en vragen we aandacht voor mensen met psychische klachten.

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid tellen we af naar 10 oktober: de internationale dag van de geestelijke gezondheid of ‘World Mental Health Day’. Op die dag willen we bij het brede publiek bewustzijn creëren rond geestelijke gezondheid in het algemeen en rond problemen op het vlak van geestelijke gezondheid in het bijzonder.

Wat kan je doen in Zandhoven?

– je kan nog steeds de gelukswandelingen maken in Pulle en Massenhoven. Op die routes vind je bordjes met tips over de drie bouwblokken om aan je geluk te werken: goed omringd zijn, jezelf kunnen zijn en je goed voelen.
Startplaats: kruispunt van Boudewijnlaan en Torenstraat in Pulle, en kruispunt van Kerkstraat en Schoolstraat in Massenhoven.

– in het gemeentehuis en onze bibliotheken kan je gratis kaartjes en bladwijzers (enkel in de bib) krijgen

– Je kan gratis deelnemen aan twee lezingen:

  • ‘Shut your eyes to energise’ op donderdag 05 oktober om 19.30u in het gemeentehuis van Zandhoven. Meer info via info@zandhoven.be of 03 410 16 20.
  • ‘Piekeren hanteren kan je leren’  op donderdag 26 oktober om 19.30u in De Notelaar in Malle. Meer info via sociaalhuis@malle.be of 03 312 49 61.

-Lees de folder eens ‘Gluren bij de buren’ die de bib over dit thema maakte. Het geeft een overzicht van heel wat interessante boeken over zelfzorg.

Zin in meer? Dat vind je op deze website: www.samenveerkrachtig.be

 

 

 

Gegevens

Begin:
1 oktober 2023 @ 08:00
Einde:
10 oktober 2023 @ 17:00

Organisator

Gemeente Zandhoven