Gepubliceerd op 18/11/2022

Dorpspunt in Massenhoven

De deputatie van de provincie Antwerpen zet het licht op groen voor de oprichting van 5 nieuwe dorpspunten in de provincie. Eén daarvan komt in het voormalige gemeentehuis te Massenhoven.

Een lokaal dorpspunt moet ervoor zorgen dat ouderen zich minder moeten verplaatsen en sneller toegang vinden tot essentiële diensten. Daarnaast zal het ook het culturele en sociale leven een extra impuls geven. De talrijke verenigingen en lokale organisaties krijgen zo een nieuw ankerpunt.

“Inwoners van kleinere dorpen en gehuchten zien al enkele jaren hoe buurtwinkels en cafés wegtrekken en ook andere dienstverlening verdwijnt”, zegt gedeputeerde voor Dorpen- en Plattelandsbeleid Kathleen Helsen. Vanuit haar dorpenbeleid zoekt de provincie Antwerpen samen met de inwoners en de lokale besturen naar duurzame oplossingen. Eén daarvan is de oprichting van een dorpspunt.

Burgemeester Luc Van Hove kijkt erg uit naar de uitbouw van het dorpspunt “Zowel bij het lokaal bestuur als bij de buurtbewoners en de verenigingen leven heel wat ideeën die in de schoot van het dorpspunt kunnen worden uitgebouwd”. Het concrete aanbod zal in de volgende maanden nog verder worden uitgewerkt.