Nieuws

Gepubliceerd op 28/03/2017

Gratis bijscholing rond voedselveiligheid voor verenigingen

Organiseert jouw vereniging ook wel eens een pannenkoekendag, mosselsouper of spaghettislag om geld in het laatje te brengen? Enig idee hoe veilig jullie dat doen? Wel, die voedselveiligheid vinden wij heel belangrijk. Daarom helpen we jullie graag op weg met een gratis opleiding over voedselveiligheid en voedselallergenen in het verenigingsleven!

Gepubliceerd op 27/03/2017

Unieke Job Days bij Infrabel

Heb je technisch talent? Steek jij graag de handen uit de mouwen? Werk je graag buiten en in een team? Kijk je uit naar een unieke job met veel opleidings- en doorgroeimogelijkheden, zelfs zonder hoger diploma? Wil je dicht bij huis werken? Dan is Infrabel op zoek naar jou!

Gepubliceerd op 17/03/2017

Afschermplicht vogels voor hobbyhouders opgeheven

Minister van Landbouw Willy Borsus heft op vrijdag 17 maart om 14 uur de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

Gepubliceerd op 17/03/2017

IBO Stekelbees gesloten op 21 maart

Dinsdag 21 maart is er een algemene stakingsdag gepland binnen de buitenschoolse opvangen. Ook de opvang in Zandhoven doet mee. De gemeente en de school zorgen samen voor een oplossing.

Gepubliceerd op 15/03/2017

Het Grabbelpasprogramma voor de zomer is er!

Benieuwd wat er deze zomer allemaal te beleven valt met de grabbelpas? Je kunt al eens rondsnuffelen in het aanbod. Inschrijven kan pas vanaf 8 mei!

Gepubliceerd op 13/03/2017

Pidpa werft aan

Pidpa heeft momenteel openstaande vacatures voor een projectingenieur (contract onbepaalde duur), een milieucoördinator B (contract onbepaalde duur) en een laborant (contract onbepaalde duur).

Gepubliceerd op 07/03/2017

Openbaar onderzoek Vlaams Natura 2000-programma

Het Vlaamse Natura 2000-programma vormt het Vlaamse kader om de Europese natuurdoelen te realiseren. Het omvat alle beleidsmatige inspanningen en gebiedsgerichte acties die Vlaanderen in de eerste planperiode van 2016 tot 2020 zal leveren.

Gepubliceerd op 06/03/2017

Laagdrempelige subsidies voor het platteland

LEADER is een subsidieprogramma dat speciaal is opgericht voor projecten op het platteland. Het wordt gefinancierd door Europa, Vlaanderen en de provincie Antwerpen. Voorwaarde is dat het project past binnen de doelstellingen van het LEADER-gebied en dat je samenwerkt met meerdere lokale of regionale partners.
(Fotocredits: GVA)

Gepubliceerd op 03/03/2017

Vragenlijst ‘Wat vind jij van je gemeente’- binnenkort in je bus?

De Vlaamse overheid heeft al heel wat cijfermateriaal van de gemeenten, maar die cijfers vertellen weinig over hoe jij als inwoner zelf een aantal zaken aanvoelt. Daarom organiseert de Studiedienst van de Vlaamse Regering een rondvraag in de Vlaamse gemeenten.