Nieuws

Gepubliceerd op 23/05/2019

Inschrijven voor de taallessen tot 6 september

In de week van 9 september start een nieuwe reeks taallessen in de gemeente. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij!

Gepubliceerd op 22/10/2019

Vacature: ICT Coördinator

Wij zijn opzoek naar een nieuwe collega! Wat zijn de taken van een ICT Coördinator: zorgen voor de realisatie en uitvoering van een gemeentelijk informaticabeleid dat nodig is om de gemeente optimaal gebruik te laten maken van de
informaticatechnologie om de realisatie van de vooropgestelde doelstellingen te faciliteren.

Gepubliceerd op 16/10/2019

Inzameling klein elektro

O ja hoor ook wij gaan de strijd aan met Bornem en nemen deel aan de challenge van Make Belgium Great Again. Ga allemaal massaal even opzoek naar oud klein elektro. Deze kan je inleveren op het recyclagepark. Per deelgemeente staat er centraal een ophaalpunt aan de kerk ( beschikbaar vanaf morgenmiddag). Vrijdagmiddag om 11.30 uur worden de bakken opgehaald. Daarna kan je in het recyclagepark terecht tot zaterdag 12.00 uur.

Komaan Zandhoven we gaan er samen voor!!

#inzandhoven #makebelgiumgreatagain #MBGA

Gepubliceerd op 16/10/2019

Onderhoudswerken Herentalsebaan en Amelbergastraat

Herentalsebaan: 21-31 oktober: het fietspad tussen de Liersebaan en de Veerstraat zal vernieuwd worden. Tijdens deze werken, zal er in de Herentalsebaan éénrichtingsverkeer gelden (richting Lier). Alle gemotoriseerd verkeer dat van de Liersebaan richting Pulle rijdt, dient de omleiding via de Liersebaan en de Vierselbaan te volgen. Fietsers worden in twee richtingen omgeleid via de Veerstraat.

Gepubliceerd op 14/10/2019

Onderhoudswerken aan de Molenheide

Vanaf volgende week starten de onderhoudswerken aan de Molenheide. Het fietspad in de Molenheide tussen de Rozenlaan en de Besselaan zal vernieuwd worden. Tijdens deze werken zal in de Molenheide éénrichtingsverkeer gelden. Voor het gemotoriseerd verkeer is er een omleiding voorzien via Goormansstraat en de Langestraat. Fietsers volgen de omleiding via Rozenlaan, Kleinheide en Bessenlaan

Gepubliceerd op 19/09/2019

Nieuwe blauwalgenhaard aangetroffen

Er is een blauwalgenhaard aangetroffen op het Albertkanaal en het Netekanaal.

Omdat blauwalgen gezondheidsrisico’s inhouden voor mens en dier, wordt het recreatie- en captatieverbod er verder uitgebreid. Daarom vragen wij met aandrang om niet te vissen, honden in het water te laten, te zwemmen of watersporten te beoefen,...(zachte recreatie) of water te capteren.

Gepubliceerd op 18/09/2019

Gesloten vrijdag 20 september

Vrijdag 20 september hebben we onze jaarlijkse personeelsdag! Een echte teambuilding. Daarom zullen alle gemeentelijke diensten gesloten zijn (gemeentehuis, de bib en het veld). Het recyclagepark is wel geopend.

Maandag 23 september staan we weer allemaal #metdeglimlach paraat.

Gepubliceerd op 17/09/2019

Windmolens W-kracht: nieuw openbaar onderzoek

Het aanvraagdossier van de 2 windturbines, die W-kracht wil bouwen ter hoogte van het kanaal in Bisschoppenbos en Waterschap, ligt opnieuw in openbaar onderzoek. De hoogte van de windmolens wijzigde waardoor ook een aantal studies zoals slagschaduwstudie, geluidsstudie, veiligheidsstudie enz. hernomen moesten worden. Momenteel zijn er 1244 bezwaarschriften.

Gepubliceerd op 12/09/2019

Maatregelen omwille van Blauwalgengroei op het Albertkanaal

Omwille van blauwalghaarden is een verbod op captatie van water uit het kanaal en op zachte recreatie op het kanaal uitgevaardigd. Het verbod geldt binnen een straal van 100 meter rond elke blauwalgendrijflaag.

Gepubliceerd op 11/09/2019

Wij zijn er (even) niet

Op vrijdag 20 september zijn alle gemeentelijke diensten, behalve het recyclagepark, gesloten. Maandag 23 september draait onze dienstverlening weer op volle toeren!