Nieuws

Gepubliceerd op 19/06/2018

‘Bocht van Ranst’ (E313-E34) krijgt deze zomer nieuw wegdek

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt vanaf 6 juli het wegdek van de E34 in Ranst in beide rijrichtingen over een afstand van 4 km. Het wegdek is er in slechte staat en moet grondig vernieuwd worden. De werken zijn opgedeeld in twee grote fases met elk hun specifieke hinder voor het verkeer.

Gepubliceerd op 19/06/2018

Opening padel op 1 juli

Op 1 juli worden de 2 gloednieuwe padelterreinen aan sportcomplex Het Veld officieel geopend. Padel is de snelst groeiende slagsport in Europa. De sport komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar op dit moment vind je bijvoorbeeld in Spanje al meer padelspelers en -pleinen dan tennissers en tennisbanen! De rest van Europa gaat nu ook overstag. En wij doen mee!

Gepubliceerd op 05/06/2018

Elk kind kansen geven met DOMO

Domo Schilde-Zandhoven-Zoersel is een vrijwilligersorganisatie die ondersteuning biedt aan kwetsbare gezinnen met kinderen jonger dan 12 jaar. Vrijwilligers bezoeken één keer per week een gezin om samen te spelen, te lezen, een luisterend oor te bieden... Zo krijgen deze kinderen meer kansen om op te groeien tot evenwichtige volwassenen. Iets voor jou? Lees dan snel verder!

Gepubliceerd op 04/06/2018

Wijzigingen bij De Lijn

Op 27 juni verandert er heel wat bij De Lijn in onze regio. De lijnbundel 410, waartoe ook de lijn 411 hoort, wordt grondig hervormd en heel wat buslijnen, waaronder ook de lijnen 420, 424 en 427 krijgen een nieuwe dienstregeling.

Gepubliceerd op 01/06/2018

Dan toch geen tweedehandsbeurs voor sport

Er komt dan toch geen tweedehandsbeurs voor sportmaterialen in Het Veld. We konden niet genoeg mensen en materialen bijeen krijgen om er een interessante beurs van te maken. Jammer!

Gepubliceerd op 31/05/2018

Gft+-ophaling op 1/6 in plaats van pmd-ophaling

Goed nieuws! We hebben met IGEAN kunnen regelen dat de pmd-ophaling morgen vervangen wordt door een nieuwe gft+-ophaling. Zo kunnen de volle bakken die vorige week bleven staan toch nog leeggemaakt worden!

Gepubliceerd op 29/05/2018

Hello! Hallo! Bonjour! Hola! Ciao!

Je plan trekken op vakantie? Een tijdschrift in een andere taal lezen? Of wil je gewoon die ene knappe ober in zijn eigen taal aanspreken? Dat kan! In de week van 10 september starten onze nieuwe taallessen. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Gepubliceerd op 28/05/2018

Geen inhaalrondes voor gft+ na stiptheidsactie

IGEAN heeft laten weten dat er geen inhaalronde komt voor de ophaling van gft+ na de stiptheidsactie van de chauffeurs en beladers vorige week. Neem je container weer binnen en bied hem aan tijdens de volgende ophaling op vrijdag 8 juni.

Gepubliceerd op 25/05/2018

Handelaars Zandhoven centrum bereikbaar

Het is kermis dit weekend in Zandhoven. Met de herinrichting van het dorp betekent dat dat je als automobilist tijdelijk niet via de Liersebaan richting Oelegem kunt rijden. De handelaars zijn wel bereikbaar!