Nieuws

Gepubliceerd op 23/04/2018

Gluren bij de buren…

De Bibburen is een samenwerking van zeven bibliotheken uit de regio: Borsbeek, Malle, Ranst, Wijnegem, Wommelgem, Zandhoven en Zoersel. 4 keer per jaar brengen ze een folder uit met heerlijke boekentips.

Gepubliceerd op 23/04/2018

Plan je zomer met Grabbelpas Zandhoven!

Twee maanden weg, dat willen we allemaal wel! Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar geen nood! Wij hebben weer een geweldig grabbelpasaanbod voor alle kinderen die thuis zijn! Inschrijven kan vanaf 7 mei.

Gepubliceerd op 20/04/2018

Zandbijen gespot in Massenhoven

Op het gemeenteplein in Massenhoven werden begin deze maand zandbijen gespot. Deze nuttige diertjes zijn totaal ongevaarlijk, maar een onmisbare schakel in de natuur! Mensen bleken ongerust te zijn over het feit dat er met een voertuig over het plein gereden is, maar dat is niet nodig.

Gepubliceerd op 19/04/2018

Week van de amateurkunsten

Zaterdag 28 en zondag 29 april staan in Zandhoven opnieuw in het teken van lokaal kunstenaarstalent! Het thema van de Week van de amateurkunsten (WAK) ‘KUNST BUITEN!’ gaat over kunst in de publieke ruimte, naar buiten komen met je kunst, maar ook over de plaats van kunst binnen het (lokale) cultuurbeleid en binnen onze samenleving. En je kunt ook altijd nog buiten de lijntjes kleuren …

Gepubliceerd op 12/04/2018

De 10.000 stappenclash is terug!

Het Vlaams instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren voor de derde keer de ’Vlaamse 10.000-stappenclash.’ Van 1 tot en met 31 mei zullen 200 deelnemende steden en gemeenten tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen. En wij doen mee!

Gepubliceerd op 12/04/2018

Stap-het-af!-wandelingen

Met de lente doen ook onze populaire Stap-het-af!-wandelingen weer hun intrede. Zes weken lang kun je elke donderdag een leuke wandeling doen. Samen met andere enthousiaste stappers onder begeleiding van de Sportraad. En helemaal gratis!

Gepubliceerd op 12/04/2018

Laatste fase Boudewijnlaan start op 16 april

Op 16 april start de aannemer met de derde en laatste fase in de heraanleg van de kruispunten aan de Boudewijnlaan in Pulle. In deze fase wordt het kruispunt van de Boudewijnlaan met de Dorpsstraat het dichtst bij Grobbendonk aangepakt. Dat betekent dat er ook enkele nieuwe tijdelijke verkeersmaatregelen van kracht worden!

Gepubliceerd op 11/04/2018

Gratis avondcursus EHBO

De meeste ongelukken gebeuren thuis. Dat is gewoon zo. Een snijwonde, een val, je vingers verbrand, ... het is allemaal zo snel gebeurd. Wil je graag leren wat je in zo'n geval moet doen of wat je juist niet mag doen? Dan is een cursus EHBO een prima start! En die kun je opnieuw gratis volgen via de gemeente Zandhoven.

Gepubliceerd op 09/04/2018

Jobstudenten gezocht

Ben jij nog op zoek naar een vakantiejob dichtbij huis? Wij zoeken nog helpende handen voor onze groendienst en poetsdienst tijdens de zomervakantie. Solliciteren kan nog tot 20 mei. Lees snel verder.