Nieuws

Gepubliceerd op 23/05/2019

Inschrijven voor de taallessen tot 6 september

In de week van 9 september start een nieuwe reeks taallessen in de gemeente. Je kunt kiezen uit Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans. Er zijn nog enkele plaatsjes vrij!

Gepubliceerd op 27/03/2020

Opvang tijdens paasvakantie

Zoals al eerder gecommuniceerd werd zullen er geen grabbelpas of andere activiteiten plaatsvinden in de paasvakantie. Dit zorgt bij vele ouders voor enige ongerustheid over de opvang van de kinderen.

Gepubliceerd op 26/03/2020

Gemeenteraad van 26 maart

Om de verdere verspreiding van het coronavirus COVID-19 maximaal te beperken en gelet op de ernst van de huidige situatie het wenselijk is om de eerstkomende vergadering van de gemeenteraad via Conference Call te laten verlopen.

Gepubliceerd op 24/03/2020

Leuke activiteiten voor de kids

Het is voor vele ouders is het een hele klus om voor de kinderen van voldoende afwisseling en activiteiten te voorzien. Daarom helpen we graag een handje. Hier kan je enkele leuke tips terugvinden.

Gepubliceerd op 24/03/2020

Hulp nodig?

Wij ontvangen verschillende signalen dat ouderen in deze corona-tijd nood hebben aan hulp en ondersteuning.
We trachten hen via alle mogelijke kanalen te bereiken. We hebben namelijk een 100-tal enthousiaste coronavrijwilligers klaarstaan! Deze vrijwilligers helpen iedereen die er nood aan heeft. Dit kan gaan van bijvoorbeeld boodschappen doen, eens naar de apotheker gaan tot de hond uitlaten.

Gepubliceerd op 24/03/2020

Steunmaatregelen

De voorbije 2 weken hebben we heel wat tijd en werk besteed aan de maatregelen om het coronavirus te isoleren. We konden hiervoor rekenen op een groot crisisteam en enorm vele vrijwilligers.
Het virus is nog niet op zijn piek, toch denken we al aan de periode nà corona.

Gepubliceerd op 23/03/2020

Brief aan onze inwoners

Er werd door onze coronavrijwilligers een brief huis-aan-huis bedeeld aan al onze inwoners.

Gepubliceerd op 20/03/2020

Maak een tekening voor ouderen

We willen een sjabloon verspreiden onder alle kinderen van Zandhoven. Kinderen kunnen dit zelf verder invullen met een tekening en/of persoonlijke boodschap. Onze vrijwilligers zullen deze tekeningen aan alle 80-jarigen bezorgen.

Gepubliceerd op 19/03/2020

Actie voor de zorgverstrekkers 20/03

België telt ongeveer 280.000 geregistreerde verpleegkundige functies met 133.000 zorgkundigen en 150.000 verpleegkundigen. Ook in onze gemeente werken heel wat artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen en werknemers binnen de zorg!

Gepubliceerd op 18/03/2020

Retributiereglement Brandweer Zone Rand

De brandweer blust branden. Maar ze redt ook mensen uit geblokkeerde liften, kuist de rijbaan op na een verkeersongeval, pompt kelders leeg, komt tussen bij incidenten met gevaarlijke stoffen en nog zo veel meer.  Sommige interventies zijn gratis, andere niet!

Gepubliceerd op 17/03/2020

Afhaal-en warme maaltijden tijdens coronacrisis

Hierbij een overzicht van de horecazaken in onze gemeente waarbij je terecht kan voor afhaalgerechten en/of thuisleveringen. Als er nog aanvullingen/aanpassingen moeten gebeuren, kan je dit doorgeven via ondernemen@zandhoven.be.