Gepubliceerd op 05/02/2024

Woonzoeker Voorkempen op zoek naar ‘Verhuurders met een hart’ en vrijwilligers

Met de dringende huisvestingsproblematiek voor kwetsbare personen, doet Woonzoeker Voorkempen een oproep naar eigenaars van (leegstaande) woningen of appartementen in de regio, verhuurders met een hart, die de stap willen zetten om een gezin via ons project aan een warme thuis te helpen. Geen eigenaar van een eigen woning? Ook als vrijwilliger kun je al eenvoudig gezinnen helpen bij de zoektocht naar hun nieuwe thuis. Ontdek hoe jij kunt helpen!

Waarom een huurder zoeken via de woonzoeker?

Als “Verhuurder met een hart” heb je natuurlijk in eerste plaats een levensveranderende impact op de kwetsbare gezinnen door hen de kans te geven om hen als huurder te kiezen. Daarnaast zijn de diensten die we met de Woonzoeker verlenen helemaal gratis voor zowel verhuurders als de huurders. Om verder een match te vinden tussen verhuurder en huurder, bieden we ook verschillende ondersteuningsmogelijkheden:

  • Financiële zekerheid vergroten (betaling huur via rechtstreekse domiciliëring, lening huurwaarborg, aanvraag huursubsidie…)
  • Administratieve ondersteuning voor verhuurder (bv. opstellen huurcontract) en huurder (bv. afsluiten energiecontract, verzekering,…)
  • Opvolging en begeleiding door professionele partners (door CAW, DMW’s, Digibank KINA…)

Ga naar de webpagina van Woonzoeker Voorkempen en ontdek de profielen van de gezinnen en alleenstaanden die we helpen met het vinden van een woning.

Iedereen zoekt mee!

Geen eigenaar van een woning, maar wil je wel als vrijwilliger bij de Woonzoeker gezinnen helpen naar hun nieuwe woning? Onder de slogan “Iedereen zoekt mee” kan jij ook je steentje bijdragen! Dit kan al heel eenvoudig en op een manier die bij jouw past:

  • Stuur advertenties door van beschikbare huurwoningen in het straatbeeld of hoor eens rond in je netwerk of je iemand kent die opzoek is naar een nieuwe huurder.
  • Administratieve ondersteuning, bv. opstellen van huurlijsten met geschikte woningen
  • Buddy van gezinnen/personen
  • Hulp bij verhuis

Neem contact op met het project en dan zoeken we samen naar een gepaste manier hoe jij het project mee kunt ondersteunen.
https://kina.be/woonzoeker-voorkempen/