Cultuuraanbod

Zandhoven feest!

Vlaanderen feest, maar Zandhoven nog het meest!

Dat is het motto van de gemeente als het gaat over de 11-juliviering. De Vlaamse feestdag vieren wij liefst met zo veel mogelijk inwoners samen in de tuin van Huize Bruyneel. Alleen als het echt slecht weer is, wijken we uit naar De Populier.

In de loop der jaren is onze 11-juliviering uitgegroeid tot een gezellig volksfeest. Je kan er genieten van de muziek of kennismaken met oude volksspelen terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel of rondjes draaien in een authentieke paardenmolen. De muzikale omlijsting staat – hoe kan het ook anders op de Vlaamse feestdag – volledig in het teken van het Vlaamse lied. Ideaal om van Zandhoven feest een Zandhoven zingt te maken! Wij zorgen voor tekstboekjes, zing jij mee?

Reuzenfamiliepicknick

Wie ‘Vlaamse kermis’ zegt, zegt ‘eten’. Daarom nodigen we jullie allemaal uit om van deze dag een reuzenfamiliepicknick te maken. Breng zelf iets lekkers mee of geniet van een heerlijk pakje friet of een ijsje aan democratische prijzen.

Tettenkotconcerten

Even bekend als berucht zijn onze Tettenkotconcerten. Elke woensdagavond in augustus palmen we het ‘Tettenkot’ in Massenhoven in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de Chiro van Massenhoven hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Kneuterrock

Kneuterrock startte als het kleine broertje van de Tettenkotconcerten. Elke woensdagavond in juli palmen we de Hof van de Pastoor in Pulle in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de harmonie van Pulle hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Jazza

Jazza staat voor Jazz Zandhoven.

In de zomer is er elke week wel ergens iet te doen. In de koude wintermaanden lijkt alles een beetje stil te vallen. Daarom ontstond het idee om net dan onze inwoners bij elkaar te brengen voor een uniek muzikaal project.

Jazza is een gezellig winters muziekproject in onze vijf deelgemeenten. Telkens op een vrijdagavond en telkens op een andere locatie. De muziek is altijd jazzy.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

 

 

Foto: Kevin Verboven

Herdenking Britse gesneuvelden

9 september 1944. Antwerpen en Herentals zijn al bevrijd. Van op de brug in Viersel worden korporaal Thursby (25) en soldaat Bird (24) onder vuur genomen door de vijand. Ze sterven er een gruwelijke dood… Laten we dit nooit vergeten!

De gemeente Zandhoven en de Vriendenclub Paracommando Regionale Antwerpen organsieren elk jaar een herdenking voor deze Britse gesneuvelden in Viersel. Op het programma staan een plechtigheid en kransneerlegging op het kerkhof van Viersel, gevolgd door een optocht naar de brug in Viersel. Daar wordt ook een krans neergelegd aan de herdenkingsplaat voor beide gesneuvelden.

Iedereen is welkom.