Cultuuraanbod

Week van de Amateurkunsten

De Week van de Amateurkunsten is een tiendaags kunstenfestival voor en door iedereen die gepassioneerd is door kunst in de vrije tijd. Ze loopt altijd over het laatste weekend van april en het eerste van mei. In die periode staat overal in Vlaanderen en Brussel de pracht van zelf kunst maken in de kijker.

De gemeente Zandhoven doet al sinds 2004 mee aan deze activiteiten. De gemeente en de cultuurraad coördineren de verschillende tentoonstellingen op de verschillende locaties in onze gemeente. De WAK kent ook elk jaar een grote centrale show. De ene keer aan het begin van de WAK, de andere keer als slot.

Elk jaar staat de Week van de Amateurkunsten in het teken van een nieuw thema. Op die manier is er telkens nieuwe inspiratie voor de deelnemers. Wat ze doen, mogen ze uiteraard zelf kiezen: schilderen, dansen, zingen, muziek maken, potten draaien, bloemen schikken, knippen en plakken, kleuren, tekenen, schrijven, … De WAK is voor deze amateurkunstenaars het ideale moment om aan de buitenwereld te tonen waar ze mee bezig zijn. Tijdens de Week van de Amateurkunsten kan dan ook alles: toneelopvoeringen, kunstroutes, openbare repetities, open dagen, workshops, muziekoptredens, tentoonstellingen of een heus massaspektakel.

Zandhoven feest!

Vlaanderen feest, maar Zandhoven nog het meest!

Dat is het motto van de gemeente als het gaat over de 11-juliviering. De Vlaamse feestdag vieren wij liefst met zo veel mogelijk inwoners samen in de tuin van Huize Bruyneel. Alleen als het echt slecht weer is, wijken we uit naar De Populier.

In de loop der jaren is onze 11-juliviering uitgegroeid tot een gezellig volksfeest. Je kan er genieten van de muziek of kennismaken met oude volksspelen terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel of rondjes draaien in een authentieke paardenmolen. De muzikale omlijsting staat – hoe kan het ook anders op de Vlaamse feestdag – volledig in het teken van het Vlaamse lied. Ideaal om van Zandhoven feest een Zandhoven zingt te maken! Wij zorgen voor tekstboekjes, zing jij mee?

Reuzenfamiliepicknick

Wie ‘Vlaamse kermis’ zegt, zegt ‘eten’. Daarom nodigen we jullie allemaal uit om van deze dag een reuzenfamiliepicknick te maken. Breng zelf iets lekkers mee of geniet van een heerlijk pakje friet of een ijsje aan democratische prijzen.

Tettenkotconcerten

Even bekend als berucht zijn onze Tettenkotconcerten. Elke woensdagavond in augustus palmen we het ‘Tettenkot’ in Massenhoven in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de Chiro van Massenhoven hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Jazza

Jazza staat voor Jazz Zandhoven.

In de zomer is er elke week wel ergens iet te doen. In de koude wintermaanden lijkt alles een beetje stil te vallen. Daarom ontstond het idee om net dan onze inwoners bij elkaar te brengen voor een uniek muzikaal project.

Jazza is een gezellig winters muziekproject in onze vijf deelgemeenten. Telkens op een vrijdagavond en telkens op een andere locatie. De muziek is altijd jazzy.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

 

 

Foto: Kevin Verboven

Lokale Helden

Elk jaar trappen we de Week van de Amateurkunsten in stijl op gang met Lokale Helden, een organisatie van de gemeente Zandhoven, Poppunt, de jeugdraad, de cultuurraad en Jeugdhuis ’t Licht.

Lokale Helden? Da’s dé hoogdag van de muziek in Zandhoven! Wij geven die dag een podium aan iedereen uit de buurt die muziek maakt of speelt. Beginnende of gerodeerde bands, muzikanten, dj’s, singer-songwriters, coverbands, producers, noem maar op. Ongeacht leeftijd, vorm, bezetting of genre.

Wil je meedoen? Registreer je dan via www.vi.be.