Cultuuraanbod

Jazza

Jazza staat voor Jazz Zandhoven.

In de zomer is er elke week wel ergens iet te doen. In de koude wintermaanden lijkt alles een beetje stil te vallen. Daarom ontstond het idee om net dan onze inwoners bij elkaar te brengen voor een uniek muzikaal project.

Jazza is een gezellig winters muziekproject in onze vijf deelgemeenten. Telkens op een vrijdagavond en telkens op een andere locatie. De muziek is altijd jazzy.

De toegang is gratis en iedereen is welkom!

 

 

 

Foto: Kevin Verboven

Zandrock

Zandrock

De zomerconcerten worden officieel gestart eind juni in de tuin van Huize Bruyneel. We beginnen om 20 uur en dankzij Chiro Zandhoven hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Kneuterrock

Kneuterrock startte als het kleine broertje van de Tettenkotconcerten. De drie eerste woensdagen van juli palmen we de Tuin van de Pastoor in Pulle in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden en de KWB van Pulle hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Zandhoven feest!

Vlaanderen feest, maar Zandhoven nog het meest!

Dat is het motto van de gemeente als het gaat over de 11-juliviering. De Vlaamse feestdag vieren wij liefst met zo veel mogelijk inwoners!

In de loop der jaren is onze 11-juliviering uitgegroeid tot een gezellig volksfeest. Je kan er genieten van de muziek terwijl de kinderen zich uitleven op het springkasteel of rondjes draaien in een authentieke paardenmolen. De muzikale omlijsting staat – hoe kan het ook anders op de Vlaamse feestdag – volledig in het teken van het Vlaamse lied. Ideaal om van Zandhoven feest een Zandhoven zingt te maken!

Reuzenfamiliepicknick

Wie ‘Vlaamse kermis’ zegt, zegt ‘eten’. Daarom nodigen we jullie allemaal uit om van deze dag een reuzenfamiliepicknick te maken. Breng zelf iets lekkers mee of geniet van een lekkernij aan democratische prijzen.

Viersels gerockt

Viersels Gerockt startte al snel na de geboorte van Kneuterrock. De laatste woensdag van juli en de eerste woensdag van augustus palmen we het dorpsplein in Viersel in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de Chiro en het Oudercomité van Viersel hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Tettenkotconcerten

Even bekend als berucht zijn onze Tettenkotconcerten. De vier laatste woensdagen van augustus palmen we het ‘Tettenkot’ in Massenhoven in met gratis muziek.

We beginnen om 20 uur en dankzij de Chiro van Massenhoven hoef je geen dorst te lijden! Wil je graag een zitplaats? Breng dan gerust je stoeltje mee!

Herdenking Britse gesneuvelden

9 september 1944. Antwerpen en Herentals zijn al bevrijd. Van op de brug in Viersel worden korporaal Thursby (25) en soldaat Bird (24) onder vuur genomen door de vijand. Ze sterven er een gruwelijke dood… Laten we dit nooit vergeten!

De gemeente Zandhoven en de leerlingen van de Gesubsidieerde Vrije Basisschool Klavertje Vier-sel organiseren elk jaar een herdenking voor deze Britse gesneuvelden in Viersel. Op het programma staan een plechtigheid en kransneerlegging op het kerkhof van Viersel, gevolgd door een optocht naar de brug in Viersel. Daar wordt ook een krans neergelegd aan de herdenkingsplaat voor beide gesneuvelden.

Iedereen is welkom.

 

Wapenstilstand

11 november 1918. De dag dat de wereld inzag dat de Groote Oorlog enkel verliezers kende. De dag dat de vrede eindelijk overwon. Maar niet zonder slag of stoot: 9 miljoen soldaten van over de hele wereld lieten het leven in de zwaarste veldslag ooit. Naar schatting 15 miljoen burgers overleefden ’14-’18 niet. Deze memorabele dag mogen we nooit vergeten.

 

Tijdens deze dag nodigt het gemeentebestuur alle inwoners hartelijk uit om samen Wapenstilstand te gedenken en even stil te staan bij de gruwel van de oorlog en diegenen die hun leven opofferden voor onze vrijheid.