Evenement

De organisatie van een klein of groot evenement moet je altijd melden bij de gemeente. In de meeste gevallen heb je immers een officiële toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen. Gaat het om een privéactiviteit op privédomein, dan is er geen toelating nodig.

Om aanvragen snel en eenvoudig te kunnen verwerken, vul je het evenementenformulier digitaal in. Je dossier komt dan onmiddellijk bij de juiste dienst terecht, zo kan je het zelf online opvolgen.

Eerste aanvraag via het online platform?

De eerste keer dat je een aanvraag doet, moet je een account aanmaken. Dankzij je account kun je continu volgen waar je aanvraag zit in het proces.

Bevat je evenement een parcours?

Een parcours dien je in via een gpx-bestand. Dit kan gemaakt worden met diverse (gratis) programma’s zoals https://ridewithgps.com/.

En nog een keer?

Een eerdere aanvraag kan je kopiëren om ze opnieuw te gebruiken bij de volgende editie van je evenement. Zo win je tijd!

Extra ondersteuning?

Indien nodig kan je ook materiaal uitlenen of een zaal huren.

 

 


 

Karel De Grote Hogeschool ontwierp een gratis tool (website) om evenementorganisatoren wegwijs te maken in de risico’s die verbonden kunnen zijn aan het organiseren van een evenement en hoe deze aan te pakken.

We nodigen je van harte uit om een kijkje te nemen op www.veilige-evenementen.be

 

 


Herbruikbare bekers verplicht!

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om op alle evenementen herbruikbare bekers te gebruiken. Als organisator moet je daar dus regelingen voor treffen.

Op de website van OVAM kan je alles over deze wetgeving en verplichtingen vinden, samen met praktische tips om herbruikbare bekers in de praktijk te gebruiken. Hou bijvoorbeeld rekening met een waarborgsysteem voor de herbruikbare bekers, of beslis op voorhand of je bekers zal afwassen tijdens je evenement of niet.

Wil je weten hoeveel bekers je moet ontlenen? Dan kan je gebruik maken van de bekercalculator van Goodless.

Uiteraard staat het iedereen vrij om een leverancier van zijn keuze te kiezen. Alternatieven zijn bijvoorbeeld

  • Het huren van glaswerk, als dat mogelijk is voor jouw evenement
  • Vraag het aanbod bij de brouwer na, vaak hebben zij herbruikbare bekers beschikbaar
  • Een aantal andere grote spelers op de markt zijn

 

Contact

Stefanie Van Egdom
Evenementen
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 43