Evenement

De organisatie van een klein of groot evenement moet je altijd melden bij de gemeente. In de meeste gevallen heb je immers een officiële toelating nodig van het college van burgemeester en schepenen. Gaat het om een privéactiviteit op privédomein, dan is er geen toelating nodig.

Alle activiteiten vraag je aan bij Stefanie Van Egdom via 03 410 16 43 of evenementen@zandhoven.be via het online platform van Eaglebe. Een aanvraag voor een toelating of een melding van een evenement kan enkel via het e-loket.

De eerste keer dat je een aanvraag doet, moet je een account aanmaken. Dankzij je account kun je continu volgen waar je aanvraag zit in het proces.

We maken onderscheid tussen kleine en grote evenementen:

  • Klein evenement: evenement zonder impact op de omgeving
  • Groot evenement: evenement met mogelijke impact op de omgeving

Aanvragen

We raden ook aan om een account aan te maken op Eaglebe gezien u zo de status van uw aanvraag kan opvolgen en een eerdere aanvraag kan kopiëren om ze opnieuw te gebruiken bij de volgende editie van uw evenement.

Uitleg over aanvraagformulier via Eaglebe

Via deze video leggen we uit hoe u het aanvraagformulier invult en de status verder kan opvolgen via Eaglebe.

Een parcours kan u als bijlage toevoegen, maar krijgen we bij voorkeur via een gpx-bestand. Dit kan gemaakt worden met diverse (gratis) programma’s zoals bijvoorbeeld https://ridewithgps.com/.

Inname openbaar domein op kaart

Surf naar de website Hinder in kaart als u wilt weten of er al innames van het openbaar domein staan gepland op de locatie van uw keuze.

Tijdstip van indienen

  • Klein evenement: minimum 20 dagen op voorhand.
  • Groot evenement: minimum 60 dagen op voorhand

Herbruikbare bekers vanaf 1 januari 2020

Sinds 1 januari 2020 is het verplicht om op alle evenementen herbruikbare bekers te gebruiken. Als organisator moet je daar dus regelingen voor treffen.

Op de website van OVAM kan je alles over deze wetgeving en verplichtingen vinden, samen met praktische tips om herbruikbare bekers in de praktijk te gebruiken. Hou bijvoorbeeld rekening met een waarborgsysteem voor de herbruikbare bekers, of beslis op voorhand of je bekers zal afwassen tijdens je evenement of niet.

Wil je weten hoeveel bekers je moet ontlenen? Dan kan je gebruik maken van de bekercalculator van Goodless.

Voor de huur van herbruikbare bekers op evenementen heeft de gemeente Zandhoven een lopende samenwerking met Goodless. Elke vereniging die herbruikbare bekers wil huren kan van dit aanbod gebruik maken. Contacteer de milieudienst (milieu@zandhoven.be) of de dienst evenementen (evenementen@zandhoven.be) voor een persoonlijke link naar het bestelplatform.

Uiteraard staat het iedereen vrij om een leverancier van zijn keuze te kiezen. Alternatieven zijn bijvoorbeeld

  • Het huren van glaswerk, als dat mogelijk is voor jouw evenement
  • Vraag het aanbod bij de brouwer na, vaak hebben zij herbruikbare bekers beschikbaar
  • Een aantal andere grote spelers op de markt zijn

 

Contact

Stefanie Van Egdom
Evenementen
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 43