Elektrische deelfietsen

Fiets labelen

Fietslabelen werkt niet alleen ontradend voor fietsdieven. Het zorgt er ook voor dat de gemeente of de politie jou onmiddellijk kan contacteren wanneer je fiets teruggevonden wordt.

Om je fiets niet te beschadigen, werken wij in Zandhoven met een fraudebestendige sticker of label met rijksregisternummer. Je kunt je gratis label aanvragen bij onze Technische dienst. Kom even langs met je identiteitskaart of stuur een mailtje met je naam en rijksregisternummer en een kopie van je identiteitskaart.

Je fiets labelen

  1. Je krijgt twee labels. Kleef 1 label ‘in het zicht’ en 1 label ‘uit het zicht’. (Bijvoorbeeld: eentje aan de bovenkant en eentje aan de onderkant van je fietskader.)
  2. Maak eerst de plekken waar je het label wil kleven grondig schoon en droog. Anders loop je het risico dat het label niet blijft kleven.
  3. Om te voorkomen dat de labels er afgehaald kunnen worden, zijn ze zeer dun. Wees voorzichtig bij het kleven, ze zijn snel beschadigd… Haal het lint van de klever en zorg ervoor dat je het label van de eerste keer goed kleeft.
  4. Als het echt niet lukt, kom dan op maandag tussen 18 en 20 uur of op woensdagmiddag tussen 14 en 16 uur even langs het gemeentehuis.
  5. Vergeet tenslotte niet om je fiets altijd op slot te doen! Zet je fiets op een plek waar veel sociale controle is om de kans op diefstal te verminderen.

Fiets gestolen?

Geef een fietsdiefstal altijd onmiddellijk aan bij de politie. Dat kan online via politie.be. Het online aangiftesysteem vraagt je om jezelf te identificeren (eID, unieke code, token of itsme).
Is je fiets geregistreerd? Mooi zo. Zodra hij opduikt, krijg je bericht van de politie dat je je fiets mag komen afhalen.
Is je fiets niet geregistreerd, dan kun je een kijkje nemen op www.gevondenfietsen.be. Daar vind je een overzicht van niet-geregistreerde teruggevonden fietsen. Je kunt er ook checken of je fiets in een andere gemeente is teruggevonden.

Velotheek: leen een fiets

Kinderen groeien zo snel dat ze eigenlijk elk jaar een nieuwe, grotere fiets nodig hebben…
Elke keer investeren in een aangepast model is echter zowel economisch als ecologisch niet interessant. Daarom staken de gemeenten Malle, Schilde en Zoersel en een aantal betrokken organisaties de koppen bij elkaar, met als resultaat: een uitleendienst voor kinderfietsen. Vanaf 1 november 2020 sloot ook onze gemeente aan bij de werking van deze velotheek.

Meer info: klik hier

Contact

Technische dienst
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 31