Mobiliteitsplan

Mobiliteitsplan 

Hoe ga jij naar het werk, naar de winkel, naar school … ? Gaat dat vlot of eerder frustrerend traag? En hoe zou het beter, veiliger en aangenamer kunnen? Het zijn allemaal vragen waar we van jou als Zandhovenaar en inwoner van de deelgemeenten een antwoord op willen. Waarom? Omdat we op basis van jouw kennis en input een nieuw mobiliteitsplan gaan opstellen.

Zandhoven is de eerste Vlaamse gemeente die Telraam gebruikt om zijn mobiliteitsbeleid volledig open te stellen voor oplossingen en feedback van zijn bewoners. Spannend? Zeker, maar we mogen er ook trots op zijn. Onder de noemer “Zandhoven Schakelt” zetten we de komende 2 jaar, samen met jou en alle inwoners, onze schouders onder dit plan. Door alle ideeën en inzichten van alle inwoners uit de 5 deelgemeenten aaneen te schakelen komen we uiteindelijk tot een overkoepelend, ambitieus, nieuw mobiliteitsplan.

Naast mobiliteitsonderzoek gaan we ook zelf tellen met ‘telraam’. Vergeet het klassieke telraam met kralen van vroeger. Het Telraam dat we voor Zandhoven Schakelt inzetten, is een superhandig en hoogtechnologisch toestel dat al het verkeer in een straat telt: voetgangers, fietsers, auto’s en grote voertuigen. Telraam meet ook de snelheid. Al die meetgegevens worden verzameld op www.telraam.net en iedereen kan ze vrij bekijken.

Ga snel naar de projectpagina: samenschakelen.law.blog