(Wegen)werken in de buurt

Hinder in kaart

Op www.hinderinkaart.be vind je een handige kaart waar je alle geregistreerde innames van het openbaar domein in heel Vlaanderen op een overzichtelijke manier terugvindt. Je kunt zoeken op straatnaam en per inname kijken om welk type het gaat (bv. signalisatievergunning, wegenwerken, …), wat de status is, voor welke periode de inname aangevraagd is en welke hinder je mag verwachten.

Zes weekends hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt. De hinder blijft beperkt tot het innemen van 1 rijstrook ter hoogte van de werfzone. De resterende werkzaamheden aan de brugvoegen van drie snelwegbruggen op de E313 in Laakdal en Westerlo zullen in de tweede helft van februari hervat worden. Aan de vernieuwing van de brugvoegen werd vorig najaar begonnen, maar omwille van ongunstige weersomstandigheden konden de werken toen niet worden afgerond. De resterende werken zullen drie weekends in beslag nemen.

Meer info vind je op www.wegenenverkeer.be.

Doortocht Oostmalle

Samenwerkingsproject tussen gemeente Malle en Agentschap Wegen en Verkeer. De Hoogstraatsebaan en een deel van de Blijkerijstraat worden vernieuwd en krijgen veiligere fietspaden. Ook de omgeving rond het oud-gemeentehuis wordt vernieuwd. De werken verlopen gefaseerd en starten na het bouwverlof. Voorlopig wordt het einde van de werken ingepland in het voorjaar van 2019.

Meer info vind je op www.malle.be.

Slim naar Antwerpen

Een dagje shoppen, werken, een vriendin helpen verhuizen of een bezoekje aan het MAS? Ga op een slimme manier naar Antwerpen! Welk vervoersmiddel het ‘slimst’ is, is afhankelijk van wanneer en waarom je in de stad wilt zijn. Kies welk vervoersmiddel je op een aangename en efficiënte manier naar de stad brengt.