Huisvesting van bejaarden

Wordt het moeilijk om nog langer alleen thuis te blijven wonen als oudere? Onze sociale dienst zoekt mee naar een geschikte oplossing: een rust- en verzorgingstehuis, een woonzorgcentrum, een serviceflat of iets anders.

Is dit voor jou en je familie een zware financiële dobber, dan kan het OCMW tussenkomen in de kosten. Uiteraard zijn daar voorwaarden aan verbonden. De maatschappelijk werker vertelt je hier alles over.

Thuiszorgdiensten

Kies je er toch voor om thuis te blijven wonen, maar kan je hier en daar wel wat hulp gebruiken (bv. een warme maaltijd), dan biedt het OCMW ook verschillende betaalbare thuiszorgdiensten aan.

Personenalarmsystemen (PAS) voor bejaarden

Met één druk op de knop van je Personenalarmsysteem (PAS) heb je in een noodsituatie onmiddellijk de alarmcentrale aan de lijn. Ben je gevallen? Voel je je plots slecht? De alarmcentrale beantwoordt je oproep elke dag van de week de klok rond.

PAS is een dienst van de ziekenfondsen. Neem contact op met je eigen ziekenfonds voor meer informatie.

Proactieve huisbezoeken

De Sociale dienst OCMW van Zandhoven gaat proactief langs bij alle senioren in onze gemeente. De senioren krijgen daarbij meer informatie over dienstverlening, tegemoetkomingen en premies specifiek voor senioren.

Door senioren kennis te laten maken met allerlei thuiszorgdiensten en tussenkomsten waar ze recht op hebben, kunnen ze langer in hun vertrouwde omgeving blijven wonen.

Seniorengids

Je kan steeds gratis een seniorengids aanvragen bij Ellen De Vos via 03 410 16 20 of socialedienst@zandhoven.be!