Warme maaltijden

Wie zelf niet meer kan koken, kan een warme maaltijd bestellen via de dienst ‘Warme maaltijden’ van het OCMW. Je krijgt dan rond de middag een gewone maaltijd of een dieetmaaltijd warm aan huis geleverd.

Je kan ook vragen om een gekoelde maaltijd te krijgen die je zelf op een ander tijdstip kan opwarmen, bijvoorbeeld voor het weekend of op feestdagen. Je hoeft ook niet elke dag een warme maaltijd te nemen. Je spreekt vooraf met het OCMW af op welke dagen je een warme maaltijd wil.

Wie kan een warme maaltijd bestellen?

Alleenstaanden, bejaarden, mindervaliden en gezinnen die door ziekte of sociale omstandigheden zelf geen middagmaal kunnen klaarmaken en die niet of moeilijk kunnen rekenen op de hulp van een partner, familie of vrienden.

Je moet in Zandhoven (of een van de deelgemeenten) wonen.

Hoeveel kost zo’n warme maaltijd?

Vanaf 1 januari 2023 worden de tarieven van de maaltijden aan huis als volgt vastgelegd:

– Tarief gewone maaltijd: 8,5 euro
– Tarief dieetmaaltijd/suggestiemaaltijd: 9,20 euro
– Tarief extra soepportie/nagerecht: 1,20 euro

Contact voor warme maaltijden

Dienst Onthaal
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 20

Studieondersteuning

Vrijwilligers helpen kinderen uit de kleuter- of lagere school uit kansarme gezinnen met hun huiswerk. Zo wordt een ‘onderwijscultuur’ opgebouwd binnen het gezin, wat niet altijd vanzelfsprekend is. Kinderen krijgen hulp in hun vertrouwde omgeving en zien hun kansen in het onderwijs en in de toekomst groeien. Ook ouders raken daardoor gemotiveerd en meer en meer zelfredzaam.

Contact voor studieondersteuning

Ingrid Verlinden
Sociale dienst OCMW
Liersebaan 12
2240 Zandhoven
03 410 16 20