Woningen voor senioren

Wordt het wat moeilijk om nog langer alleen thuis te blijven wonen? Of kun je  wat extra hulp gebruiken? Misschien kan een assistentiewoning (serviceflat) of een woonzorgcentrum een oplossing bieden.

In Zandhoven zijn twee (private) rust- en verzorgingstehuizen:

WZC O.L.V. van Troost (Zandhoven) Als thuis wonen een te grote zorg wordt, biedt Onze-Lieve-Vrouw van Troost u een nieuwe warme thuis. In ons woonzorgcentrum kan u permanent wonen, onze  zorg is afgestemd op uw behoeften. Al onze medewerkers staan met hart en ziel klaar om u elke dag te ondersteunen zodat u van een comfortabele en veilige woonomgeving kan genieten zonder zorgen.

Als u zelfstandig wil blijven wonen, mits professionele hulp, dan is een assistentiewoning een geschikte optie. Gelegen aan het woonzorgcentrum, heerlijk landelijk gelegen maar toch nabij het centrum van Zandhoven.

Pniël vzw (Pulderbos).De campus Pniël vzw is gelegen in Pulderbos en bestaat uit het woonzorgcentrum Pniël en het Domuscura Park.  Het woonzorgcentrum Pniël biedt plaats aan 115 bewoners en 5 bewoners kortverblijf.  De accommodatie bestaat uit éénpersoonskamers met privé terras, alsmede 3 kamers voor echtparen.
Het Domuscura park omvat 32 erkende gelijkvloerse assistentiewoningen met eigen tuintje en privé terras. Deze zijn geschikt voor telkens 1 of 2 personen vanaf de leeftijd van 65 jaar.

Het OCMW van Zandhoven heeft zelf geen assistentiewoningen of woonzorgcentrum. Enkele van de OCMW-huurwoningen zijn wel specifiek aangepast voor senioren.

Ben je op zoek naar een assistentiewoning of heb je er zelf een in de aanbieding? Op www.checkassistentiewoning.be vinden (potentiële) kopers, huurders en investeerders een checklist met aandachtspunten. Met die checklist in de hand heb je een handig overzicht van waar je op moet letten bij de zoektocht naar een assistentiewoning. Voor potentiële kopers zijn er extra tips. De site biedt ook een overzicht van de erkende voorzieningen, voorbeelddocumenten van overeenkomsten, een verklarende woordenlijst en andere nuttige info.