Gepubliceerd op 29/04/2024

Eenrichtingsverkeer naar Lier vanaf 27 mei

Heraanleg van het kruispunt van de Liersebaan (N14) met de Vaartstraat in Massenhoven.

Vanaf maandag 27 mei start de bouw van de rotonde vlak na de brug over het Albertkanaal aan het kruispunt met de Vaartstraat. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), gemeente Zandhoven, De Vlaamse Waterweg nv en Pidpa werken hier aan een vlottere bereikbaarheid van de KMO-zone Vaartstraat. De aanleg van de rotonde gebeurt in twee fases. Eerst aan de kant van de Vaartstraat en vervolgens aan de kant van de Kerkstraat. Verkeer richting Lier kan de werf passeren. Verkeer naar Zandhoven volgt een omleiding via de Herentalsebaan, de Hofstraat, de Vierselbaan en de N14. De bedrijvenzone blijft bereikbaar vanuit Zandhoven dankzij een tijdelijke inrit.

AWV vernieuwde de N14 in Massenhoven enkele jaren geleden al door de aanleg van een nieuw wegdek met een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad en een ruime carpoolparking met fietstunnels. Ook de Vlaamse Waterweg nv bouwde een nieuwe brug over het Albertkanaal. De aanleg van een rotonde op het kruispunt N14 met Vaartstraat vormt het laatste onderdeel van deze heraanleg. De bouw hiervan start op maandag 27 mei en gaat gepaard met grote hinder.

 

Eenrichtingsverkeer naar Lier vanaf 27 mei

Voor de bereikbaarheid van de bedrijvenzone tijdens de werken, legt de aannemer een tijdelijke inrit aan in de week van 21 mei. Tijdens deze werken kan verkeer de werfzone nog steeds in beide richtingen passeren. Tijdens één nacht zal er ook nog beurtelings verkeer gelden ter hoogte van de Burger King. Vanaf maandag 27 mei start de bouw van de rotonde aan de kant van de Vaartstraat en geldt op de N14 eenrichtingsverkeer naar Lier. Dit vlak na de Hogeweg tot aan de op- en afrit van de E313. Richting Zandhoven volgt verkeer een omleiding via de Herentalsebaan, de Hofstraat, de Vierselbaan en de N14. Verkeer op de E313 van Antwerpen naar Zandhoven, volgt best deze alternatieve route: E34 in Ranst en afrit Zoersel. Fietsers en voetgangers van en naar de bedrijvenzone in de Vaartstraat nemen de Kerkstraat en het jaagpad langs het Albertkanaal.

Werken tot eind augustus

Zodra de eerste helft van de rotonde aan de kant van de Vaartstraat klaar is, start de aanleg aan de kant van de Kerkstraat. Vermoedelijk zal dat in juli tijdens het bouwverlof zijn. Ook dan geldt nog steeds eenrichtingsverkeer naar Lier. Aansluitend wordt nog gewerkt aan de middenberm ter hoogte van de Hogeweg. Onder voorbehoud van gunstige weers- en werfomstandigheden zijn alle werken eind augustus klaar. 

Blijf op de hoogte 

De meest actuele informatie is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/zandhoven. Je kan je via die website ook abonneren op een digitale nieuwsbrief van AWV specifiek over deze werken.

Je vindt ook verdere info over deze werken op deze pagina.